Active Beauty
Így készül a tökéletes latte smink
Szöveg: Sándor Alexandra

Tejeskávé tónusok

Így készül a tökéletes latte smink

Elég egyetlen pillantást vetned a közösségi médiára és a hollywoodi vörös szőnyegen készült képekre, hogy észrevedd az új, mindent elsöprő sminktrendet. A latte smink nem véletlenül a mostani szezon kedvence, hiszen igazi jolly jokerként bármilyen alkalomra ideális, bárkinek.

Mi az a latte smink?


Lényege, hogy gyönyörű, napbarnított hatást kölcsönöz az arcnak, méghozzá olyan árnyalatok használatával, amik egytől egyig a selymes habréteggel megkoronázott tejeskávéra emlékeztetnek. Fontos, hogy a latte sminknél soha nem egyetlen szín kerül reflektorfénybe, hanem a barna árnyalatok egyéni adottságoknak és az adott alkalomnak leginkább megfelelő elegye. Az egészen halvány bézstől kezdve az aranyszínen át a mélyebb barnáig bármi jöhet!

Bár a napbarnított hatásról feltételezhetnénk, hogy nyáron örvend a legnagyobb népszerűségnek, valójában minden évszakban remek választás – természetesen igazodva a bőr éppen aktuális színéhez. Ennek megfelelően elképzelhető, hogy a téli latte sminkedhez világosabb árnyalatok megfelelőbbek, míg a nyárihoz egy picit sötétebbek.


Minden bőrtónushoz ideális


A latte smink talán legnagyobb előnye – amellett, hogy alapvetően könnyű bánni a meleg földszínekkel –, hogy tényleg mindenki számára tökéletes. Szerencsére aranyszabály is van a számodra éppen legmegfelelőbb latte színek kiválasztásához: szemre és arca szánt termékekből olyat válassz, ami legfeljebb 2-3 árnyalattal sötétebb az arcod mostani árnyalatánál. Világosabb bőrrel nagyjából a bézstől a halvány karamelláig terjed a paletta, közepes tónusú bőrrel jöhet a középbarna, az olívás árnyalatok és a sötétebb karamell, kreol arccal pedig nem tabu a sötétbarna és az étcsokoládé sem.

Hogyan készül a latte smink?


Mivel a latte smink középpontjában a szem, a száj és az orca áll, nem kell sokat gondolkodnod az alapozáson: nyugodtan használd a jól bevált termékeidet erre a célra. Mivel alapvetően könnyű, hétköznapokra is ideális sminkről van szó, enyhe vagy közepes fedés is bőven elég. Az egész arcot fedő alap helyett elegendő lehet a szem alatti karikák és az esetleges bőrhibák eltüntetése egy korrektorral.

Ezután jöhet a bronzosító oda, ahol a napfény egyébként is jobban éri az arcodat: az orcákra, az orrnyeregre, a homlokra és a dekoltázsra. Pink helyett inkább barackos vagy barnás pirosítóból kerülhet az almácskákra. A szemhéjra jöhet egy kis bronzosító vagy nude rúzs is, de persze barna árnyalatokból készült füstös szemre is adott a lehetőség. Az összhatáshoz leginkább egy visszafogott, nude rúzs passzol, lehetőleg fényes finissel.