Active Beauty
Fermentált kozmetikumok
Text:
Lesedauer: min
Fermentált kozmetikumok

Fermentált kozmetikumok

A fermentáció egy rendkívül hasznos eljárás, amit az élelmiszeriparban már régóta alkalmaznak. A kozmetikumok esetében azonban egy új trend, ami Koreából indult el. A fermentált kozmetikumok szebbé és egészégesebbé varázsolják a bőrt, méghozzá kockázatok és mellékhatások nélkül.

Mi a fermentáció?
A fermentáció szó jelentése erjedés, illetve erjesztés. Ennél az eljárásnál bizonyos gombák, baktériumok és mikroorganizmusok a cukrot átváltoztatják laktózzá. Eközben értékes aminosavak, vitaminok és antioxidánsok keletkeznek, melyek nem csak a bőrre, hanem az egész testre jótékony hatással vannak. A folyamat során a szénhidrátok is lebontódnak, ezáltal egy savanyú közeg jön létre. Abban az olyan baktériumok, melyek megrohasztanák az élelmiszereket vagy tönkretennék a kozmetikumokat, egyszerűen elpusztulnak. Ez a folyamat legalább 4 hétig tart.

Fermentált kozmetikumok
Ezkehez a kozmetikumokhoz főként növényeket, gyümölcsöket és fűszereket használnak, például rózsaszirmokat, ginzenget, bambuszt vagy sárgabarackot. Ezeknél a készítményeknél a természetes összetevőkön van a hangsúly, miközben tilos állatkísérleteket végezni. A bőröd rendkívül hálás lesz, ha ilyen termékeket használsz, ugyanis a fermentált kozmetikumokban a másodlagos növényi anyagok teljes mértékben kifejtik antioxidáns erejüket, ezáltal gyulladáscsökkentő hatásuk van, továbbá megelőzik az oxidatív stresszt.
A krémek, szérumok és társaik elkészítése során azonban hőre is szükség van, hiszen csak így lehet tartósítani ezeket. A fermentálásnak köszönhetően ugyanis nem csak tartósak lesznek a különféle szépségápolási termékek, de teljes mértékben megmaradnak benne a vitaminok és tápanyagok, tehát semmi nem vész el.

Fermentált kozmetikumok: a legjobb öregedésgátlók
A fermentálás során a természetes kozmetikai hatóanyagokból vitaminok és aminosavak keletkeznek, melyeknek öregedésgátló hatásuk van. Az aminosavak feszesebbé varázsolják a bőrt, továbbá serkentik a kollagéntermelést. A vitaminok pedig megvédenek az UV-sugarak káros hatásaitól. Köztudott, hogy ezek felelősek leginkább a bőr öregedéséért. Ezeken kívül még a szervezet saját hialuronsav termelését is felgyorsítják.
Leginkább a koreai ginzeng antioxidáns hatása erősödik fel a fermentálás következtében. Amennyiben a bőr öregedésének lelassítása a cél, akkor azokat a készítményeket részesítsd előnyben, melyek tartalmaznak fermentált ginzenget, fekete teát vagy rózsaszirmokat.

Fermentált hatóanyagok: remek felszívódás
A fermentáláson átesett ásványi anyagokat vagy vitaminokat rendkívül jól tudja feldolgozni a szervezetünk. Mivel az összetevők természetes állapota nem változik meg, nem igazán okoznak mellékhatásokat, így tökéletes választásnak bizonyulnak száraz és érzékeny bőr esetén.
Leider haben wir keine Ergebnisse für Ihre Suche gefunden. Bitte versuchen Sie es mit anderen Suchbegriffen.