Active Beauty
5 szépségápolási hiedelem, ami tényleg igaz
Szöveg: Sándor Alexandra

Nem csak szóbeszéd

5 szépségápolási hiedelem, ami tényleg igaz

Nem minden szépségápolási mítosz hamis, bár valóban akadnak közöttük olyanok, amiken inkább nevetni érdemes, mintsem elhinni őket. Most viszont összegyűjtöttünk néhány olyat, aminek tényleg van alapja!

A túl szorosan összefogott haj kihullhat


Sajnos minden olyan frizura, ami a szálak erőteljes feszülésével jár – így folyamatosan megerőlteti a fejbőrt és a hajszálak gyökerét – hajhulláshoz vezethet hosszú távon. Méghozzá nem is akármilyenhez: az úgynevezett hegesedő hajhullás a hajhagymák pusztulásával jár, tehát az érintett szálak már soha többé nem nőnek vissza. Még szerencse, hogy lazább hajviseletek végtelen arzenáljából választhatsz.

A szem dörzsölgetése szemkörnyéki ráncokat okozhat


Habár egyetlen álmos szemdörzsöléstől még senkinek nem jelentek meg szarkalábai, az erőteljes húzó mozdulat tényleg megviseli a szemkörnyéki érzékeny bőrt, ami a rossz szokás hatására szó szerint meggyűrődhet, és idő előtti öregedés jeleit mutathatja. Tény, hogy rengeteg hatékony szemkörnyékápoló készítménnyel kényeztetheted ezt a területet, de mégiscsak jobb, ha a megelőzésre is figyelsz.


A sörös öblítés dúsíthatja és erősítheti a hajat


Az árpa és a maláta tele van olyan vitaminokkal és fehérjékkel, amik mennyeien táplálják a hajat, a hálás fürtök pedig szemmel láthatóan dúsabbak, erősebbek és fényesebbek lesznek. Az alkohol pedig tisztítószerként működik, tehát megszabadít a felgyülemlett szennyeződésektől. A sör ráadásul képes arra, hogy a következő mosásig szó szerint vastagabbnak mutassa a szálakat, ezáltal dúsabbnak az egész hajkoronádat.

Ételek ronthatnak vagy javíthatnak az aknés bőr állapotán


Hiába a körültekintő arcápolás, ha nem társul hozzá kiegyensúlyozott étrend. A sok hozzáadott cukrot és adalékanyagokat tartalmazó feldolgozott élelmiszerek és a fűszeres vagy zsíros fogások aligha tesznek jót a szervezetednek, de nem biztos, hogy éppen ezek a probléma forrásai. Könnyen lehet, hogy valamilyen érzékenység vagy intolerancia áll a háttérben. Biztos, hogy a szervezet aktuális állapotának és igényeinek megfelelő étrend a bőr egészségét is segít helyreállítani.

Mindenkinek szüksége van hidratálásra


A külső és a belső hidratálás egyaránt fontos a szépségápolásban, méghozzá mindenkinek. Tévhit, hogy zsíros bőr vagy haj esetén ne lenne szükség megfelelő nedvességpótlásra: az ilyen bőr- vagy hajtípusra való kozmetikumok is bőségesen tartalmaznak hidratáló összetevőket, csak éppen az összetételük vagy az állaguk más egy kicsit – rendszerint könnyebbek. A belső hidratáláshoz pedig nem kell mást tenned, csak elegendő vizet (vagy más egészséges folyadékot) fogyasztanod.