Active Beauty
11 meglepő tény a bőr öregedéséről

Ön hallotta már valamelyiket?

11 meglepő tény a bőr öregedéséről

A bőr öregedése – akármennyire is nem tetszik – természetes folyamat. Ám ahogy múlik az idő, az öregedési folyamatot rendkívül befolyásolják mindennapi szokásaink – jelentősen fel is gyorsíthatják a ráncok megjelenését és mélyülését és éppen ellenkezőleg is, nagyon lelassíthatják a nem kívánt ráncok kialakulását. Hogy melyek is ezek a szokások és tényezők és mi mindent érdemes tudni a bőr öregedéséről? Az alábbi 11 tényt mindenképp!

Mikor kezdünk el öregedni?

A bőr öregedése már viszonylag korán, 25 éves korban elkezdődik.

Öregít-e a mesterséges barnulás?

Egy amerikai kutatásból derült ki: a rendszeresen szoláriumba járó résztvevők 68 százaléka tapasztalta bőre idő előtti öregedését vagy az öregedési folyamat felgyorsulását.

ANTI-AGING ÚTMUTATÓ MINDEN KOROSZTÁLYNAK

Kér egy szál cigarettát? Nem, ugye?

Ha naponta 10, vagy még annál is több cigarettát szív már legalább 10 éve, azzal mindent megtett annak érdekében, hogy mély ráncai legyenek és bőre is elvékonyodjon.

Milyen képet vágunk hozzá?

Az arcunkra van írva – szokás ezt mondani, és nem is alaptalanul! Az ismétlődő arckifejezések, mint a hunyorgás vagy a szemöldök összeráncolása hosszútávon szarkalábak és ráncok megjelenéséhez vezethet.

Mik is azok az öregségi foltok?

Az öregségi foltok valójában napégéstől kialakult foltok. Az idő múlásával egyre nehezebb felvenni velük a harcot, ám számukat jelentősen csökkenthetjük, ha helyes elvek szerint napozunk.

A TÍZLÉPÉSES KOREAI BŐRÁPOLÁS

Ön hogyan alszik?

Az, aki az oldalán alszik, ráncok kialakulására számíthat az állán és az orcáján, hiszen az arc gyűrődve érintkezik a párnával.

Mit tesz a gravitáció?

A gravitáció az egyik oka annak, hogy a bőr elkezd megereszkedni, ám hogy ez milyen mértékben történik, az nemcsak a genetikán múlik, hanem azon is, hogy mennyire ügyelünk bőrünk feszességének megtartására.

Túlzásba lehet vinni az arclemosást?

Ha két alkalomnál többször mossuk le arcunkat naponta, azzal teljesen eltávolítjuk róla azokat a természetes zsírokat, amelyek a bőr védelméért, feszességért és rugalmasságáért felelősek.

Milyen vitaminra van szüksége a bőrnek?

A legfontosabb talán a C-vitamin, amely védi a bőrt a káros UV-sugaraktól. Ha szervezetünk nem kapja meg a C-vitamint, akkor a káros UV-sugaraktól a bőr ráncosabbá válik – legrosszabb esetben pedig akár bőrrák is kialakulhat.

9 PRAKTIKA A FESZESEBB BŐRÉRT

Miért fontos a napvédelem?

Azok az emberek, akik minden nap használnak valamilyen napvédő terméket, 24 százalékkal kevesebb jelét tapasztalják a bőröregedésnek, mint azok, akik nem élnek ezekkel a krémekkel, tejekkel vagy spray-kkel.

Szénsavas üdítők vagy fiatal bőr?

Bizony a szénsavas üdítők bizonyítottan gyorsítják a bőröregedési folyamatokat, mert nagy mennyiségben tartalmaznak olyan vegyi anyagokat, mint a foszfát.