Active Beauty
Blending, avagy a satírozás technikája

Ints búcsút az éles vonalaknak

Blending, avagy a satírozás technikája

Már mindenki járt úgy, hogy ült a tükör előtt, és egyáltalán nem volt megelégedve a sminkjével, mert hiányoztak az átmenetek. Annak érdekében, hogy a jövőben többet ne szembesülj ezzel a problémával, eláruljuk, hogy mit kell tenned.
 

Tartós sminkSzémhéjsmink
A szemhéjsmink elsatírozása során az egyik legfontosabb szabály, hogy ezt sose azzal az ecsettel csináld, amivel felvitted a színt, hiszen akkor csak még több festéket kensz a szemhéjadra. Ehelyett válassz egy tiszta ecsetet, amit az ablaktörlő mozgásához hasonlóan mozgass jobbra-balra, majd következhetnek a körkörös mozdulatok. Szintén lényeges, hogy ne csak satírozáshoz használj egy tiszta ecsetet, hanem a különböző színekhez is mindig egy másik eszközt válassz.

Bronzosító
A bronzosító felvitele során arra fokozottan figyelj, hogy ne egy egyenes vonalat kenj az orcádra, hanem lágy, söprő mozdulatokkal operálj. Ezáltal markánsabb lesz az arcod, viszont nem lesznek rajta durva, éles vonalak. Erre a célra a legjobb választásnak egy ritka sörtéjű ecset vagy egy blender szivacs bizonyul.
 
Alapozó
Az alapozó felvitele előtt a bőr előkészítésére kell koncentrálnod. A megtisztított arcodat kend be egy ápoló krémmel, majd vidd fel a primert. Ezt követően kend fel az alapozót egy szivacs segítségével, majd középről kifelé haladva kezdd el elsatírozni. Ehhez ne kenő, hanem enyhe ütögető mozdulatokat használj, ugyanis ennek köszönhetően nem lesz csíkos a végeredmény. Fontos, hogy a nyakad felé is elsatírozd az alapozót, így nem lesz olyan hatása a sminkednek, mintha egy álarcot viselnél.
 

Smink olcsónPirosító
A pirosító felvitelének egyik legegyszerűbb módja, ha közben mosolyogsz, és egy közepes méretű ecsettel viszed fel a por állagú pirosítót az orcádra, végighaladva az arccsonton egészen a fülcimpáig. Arra mindig figyelj, hogy íves mozdulatokkal vidd fel a pirosítót, mert így nem keletkeznek éles és durva vonalak. Szintén szuper tipp, amit ajánlott megfogadnod, hogy egy nagy ecset helyett inkább egy kisebbet használj, hogy ne az egész arcodon kend el a pirosítót, hanem tényleg csak ott legyen, ahova kell.