Menü

Tartós smink

Minden, amit tudnod kell

Home » Szépség » Smink » Tartós smink - 02.2021

Aki hosszú távon szép akar lenni, feküdhet tű alá? Nem muszáj, mert a tartós smink ma már másképp működik.

Reggel felkelsz, megtisztítod az arcodat, és úgy szeretnél kinézni, mint akit frissen sminkeltek? A tartós smink pontosan ezt teszi lehetővé. Amellett, hogy mindennap időt spórolsz, extrém helyzetekben is ott marad, ahol kell – akár a szaunában, az úszómedencében, akár sportolás közben.

MIÉRT KELL ESTE LEMOSNI A SMINKET?

Ami azonban a tartós sminket illeti, sokaknak nem csak pozitív képek vannak a fejükben. Az észrevehetően karakteres ajkak és túl sötét szemöldökök szerencsére már a múlté. Vannak olyan kozmetikai tetoválások, amelyek kíméletesebbek a bőrön, és nem annyira feltűnők. Elmondjuk, mit kell tudni az alkalmazásáról, és milyen alternatívák állnak a rendelkezésre.

 

MÓDSZEREK ÉS ÉRDEKES TÉNYEK A TARTÓS SMINKRŐL

Tartósság

Tisztázzunk egy makacs mítoszt: a tartós smink nem tart örökké. Ennek ellenére óvatosan kell kozmetikai tetoválást készíteni, mert két-öt évig együtt kell élni az eredménnyel. Ennek oka, hogy az ásványi vagy szintetikus színű pigmenteket csak az epidermiszbe szúrják, ami néhány évente megújul. Az, hogy milyen gyorsan, függ a bőr típusától, az életmódtól és a bőr területétől. A szemöldök tartós sminkje halványul leggyorsabban, mivel a T-zóna sok faggyút termel. A védelem nélküli napozás szintén befolyásolhatja a tartósságot.

5 TIPP A HOSSZÚ ÉS DÚS SZEMPILLÁKÉRT

Szemöldök

A vastag szemöldök már a múlté. A modern módszerekkel egy tű helyett sok finom tűvel vagy pengével végzik a tetoválást. Ily módon az úgynevezett microblading természetes megjelenésű szemöldököt varázsol az arcra. A tintát kézzel teszik a bőr alá, ez a módszer nem a szigorú értelemben vett klasszikus tartós smink. Aki akarja, még ma is szépítheti motoros pigmentációs eszközzel a szemöldökét. Lyukas szemöldök esetén szálas és árnyékolási technikával színátmenet szimulálható.

Madelaine Sommerlat szépségtanácsadó szemöldökemelést vagy szemöldökfestést javasol. „Így átmenetileg kompenzálhatod a színkülönbségeket, és hangsúlyosabbá teheted a szemöldököd. Amikor a szemöldököt színezzük, a bőr is enyhén színeződik, ami hangsúlyosabbé teszi a szemet is.” A szépségszakértőnek vannak tippjei is a hosszabb tartósság érdekében: „A kozmetikailag festett szemöldök hosszabb ideig tart, ha nem radírozod őket túl erősen. És ne felejtsd el a hidratálót sem!”

Tusvonal

Úgy szeretnél kinézni minden nap, mint Audrey Hepburn? A tartós tusvonal ezt lehetővé teszi. Ennek ma már van egy nem feltűnő alternatívája: a szempilla vonalának tömörítése. Ebben az esetben a tartós sminkkel való árnyékolás a szempillák között fut, és nem felette.

Egy másik lehetőség a szempillák meghosszabbítása vagy megvastagítása. Ezenkívül a műpilla is növeli a volument.

Ajkak

Kontúros ajkak? Az úgynevezett szájsatírnál már nem csak kontúroznak, hanem az ajak színét teszik hangsúlyossá a kívánt intenzitástól függően.

Vissza az oldal tetejére
ÉrtemTovábbi információk