Menü

Van 10 perced magadra?

Így használd ki jól

Home » Életmód » Psziché » Van 10 perced magadra? - 08.2020

Énidőre mindenkinek szüksége van. Ilyenkor tudunk magunkkal és a gondolatainkkal foglalkozni, ez pedig elengedhetetlen ahhoz, hogy feltöltődve folytassuk a napot. Lássuk, hogyan lehet ezeket a pillanatokat a legjobban kihasználni.

Az utóbbi hónapokban egyre nagyobb jelentősége lett az énidőnek, hiszen amikor a család majdnem minden percét együtt tölti, egy idő után érezzük, hogy nem bírjuk már, ingerültebbek vagyunk és fáradtak. Ez teljesen érthető, hiszen nem jut idők magunkra, amire azonban mindenkinek szüksége van. Teljesen mindegy, hogy 10 vagy 30 percről beszélünk, a lényeg, hogy úgy töltsük el ezeket a pillanatokat, hogy ez idő alatt ténylegesen új erőre kapjunk. Íme pár tipp, hogyan lehet ezt az időt jól kihasználni.

Törődjünk a testünkkel!

Az ilyen 10 perces nyugodt pillanatokat fordíthatjuk testünk ápolására! Tegyünk fel egy kényeztető arcmaszkot, vegyünk egy rövid, ám relaxáló fürdőt, esetleg fessük ki a körmünket. Mindegy, hogy melyiket választjuk, egy a lényeg: kényeztessük magunkat, hiszen ezzel nem csupán a testünket, de a lelkünket is ápoljuk.

21 TIPP A JOBB KÖZÉRZETÉRT

Étkezzünk, ne faljunk!

Az étkezésnek nagyon fontos szerepe van az életünkben, ennek ellenére ritkán szánunk rá időt. Sokszor munka közben vagy valamilyen más tevékenység közben eszünk. Ezzel nem csak az emésztésünknek ártunk, hanem az alakunknak is, hiszen köztudottan egyiknek sem tesz jót, ha csak magunkba tömjük az ételt. Szánjunk rá időt, üljünk le az étkezőasztalhoz, és teljes nyugalomban, telefon és laptop nélkül együk meg a finom fogásokat.

Használd ki jól a saját magadra szánt időt

Illatokra fel!

Ha nincs kedvünk semmihez, csak a kedvenc fotelünkben ücsörögni és kikapcsolódni, akkor tegyük ezt, viszont turbózzuk fel ezt a pár percet valami kellemes illattal. A rózsa és a bergamott például segít megnyugodni. Üljünk vagy feküdjünk le, kapcsoljunk ki minden elektromos eszközt, és csak a lélegzetvételünkre, illetve a belső hangunkra figyeljünk. Ettől biztos, hogy lesz pár teljesen nyugodt percünk!

A SIKERES NŐK 4 KÖZÖS TULAJDONSÁGA

Sportolj!

Mindenkinek másra van szüksége az énidő során, így léteznek olyan személyek, akik ilyenkor is a testmozgást választják, ugyanis ez az, ami 100 százalékban kikapcsolja őket. Nekik ajánljuk a tabatat, ami egy magas intenzitású intervallumos edzés. Ettől biztosan elfáradnak, viszont fel is pörgeti őket. A jóga szintén egy olyan sport, amely során kevésbé pörgősen, de szintén ki tudjuk fárasztani magunkat, viszont utána újult erővel tudjuk folytatni a napot.

Vissza az oldal tetejére
ÉrtemTovábbi információk