Menü

Így teremtsünk énidőt

Inspirációk természetesen

Home » Szabadidő » Így teremtsünk énidőt - 04.2019

Te tudod, mi szerez számodra örömöt? Mit találsz szépnek? Ahhoz, hogy kialakítsd a saját életmódodat, ennek mind tudatában kell lenned. Kollár Borbála és Kollár Franciska életmódkalauzából az is kiderül, hogyan csempészheted be a tavaszi, vadvirágos rét szabadságát a mindennapjaidba, hogy úgy érezhesd, minden a helyén van.

Csak csukd be a szemed…

Az Inspiráció természetesen című könyvükben a Kollár-lányok megosztják Veletek azokat a technikákat, amelyek segítenek összehangolni téged és az életmódodat a természettel. Ha elbizonytalanodsz, csak csukd be a szemed, és hallgass a bensődre. Ha változtatnál az életeden, indulj ki egy komplex képből, amely valamennyi érzékszervedre hat. Kapcsold össze a külsőt a belsővel: egy szívvel-lélekkel elkészített süteménynél ne csak a külcsínben gyönyörködj, hanem válassz hozzá egészséges és tápláló alapanyagokat.

Színezd újra!

Bármihez is nyúlsz, vond be aktívan az érzékszerveidet, hogy a szürke hétköznapokon is színes élményekben legyen részed. Figyelj oda a természet apró jeleire magad körül, és töltsd azzal az idődet, ami számodra hasznos, és építőnek érzed. Merj nemet mondani, ha valamit nem érzel közel magadhoz. Ha úgy érzed, besokalltál, tölts egy kis időt saját magaddal, és szakadj ki a valóságból. Az élet szépségeinek megélése rutin legyen, ne nyűg!

A tökéletes pillanat

Önmagadra fókuszálni, megteremteni a tökéletes énidőt nem könnyű, a Kollár-lányok életmódtippjei azonban ebben is segítenek, így a magaddal töltött idő nem terhel majd lelkiismeret-furdalással.

„Ma már értjük, miért zavart ki minket a konyhából a nagymamánk, amikor süteményt készített, hiszen a sütés is egyfajta énidő” – mondja Bori. Készíts egy finom süteményt – merülj a gondolataidban, miközben létrejön a szívvel-lélekkel készített ízkavalkád. Menj ki a természetbe, és merengj el a látványban, vagy örökítsd is meg egy festővásznon. A kávé és tea elfogyasztása legyen rituálé, miközben átgondolod a napodat. Terítéskor hangold össze a színeket, hogy még nagyobb öröm legyen a közös étkezés. És ha csak 10 perced van magadra, már az is inspiráló lehet, ha kinyitsz egy jó könyvet, és olvasol pár oldalt.

————————————————————————————————————————

Idén tavasszal találj rá a saját kreativitásodra! Most a BOOOK Kiadó jóvoltából megnyerheted Kollár Borbála és Kollár Franciska Inspirációk természetesen című könyvét, ha az első tíz között helyesen válaszolsz az alábbi kérdésre:

Mi az a növény, amit Franci évekig nevelgetett, és ha ránéz, tudja, van értelme a kitartó munkának?

 A választ az író maga árulja el az active beauty magazinon is megjelent cikkben, amelyet ITT is megtalálhatsz.

A helyes választ április  6-ig küldd el a dm@marquardmedia.hu e-mail címre.

A JÁTÉK LEZÁRULT!
A nyertesek:
Szabó Eszter
Fekete Rozália

A játékszabályzat itt található.

Vissza az oldal tetejére
ÉrtemTovábbi információk