Menü

Szippants bele a tavaszba!

Inspirációk természetesen

Home » Szabadidő » Szippants bele a tavaszba! - 04.2019

Színes, szagos és lendületbe hoz – ez maga a természet és minden inspiráció, amit a természetből merítünk. Ahogyan egy hosszú, kimerítő időszak után beérik a munkánk gyümölcse, épp úgy kap új erőre a természet is tavasszal. Hogyan használhatod ki az új kezdetet és az új lehetőségeket? Kollár Bori és Kollár Franciska Inspirációk természetesen című könyvéből kiderül.

„Nagyanyánk asztalán mindig volt friss virág, és azt tanította nekünk, hogy ha rossz napunk van, tegyünk fel egy szép rúzst, és csak csodáljuk a virágokat. Ezt a mai napig igyekszünk becsempészni az életünkbe, így mindig emlékezni fogunk erre a hangulatra” – mondja Bori és Franci. A tavasszal megújuló természet sok mindenre emlékeztet bennünket, de a legfontosabb talán az, hogy az elvetett magok táplálása, így az önmagunkba vetett hit is meghozza a gyümölcsét. Ilyenkor szabadulnak fel bennünk a mélyen gyökerező gondolatok, és látnak napvilágot a kreatív ötletek. Épp úgy, mint ahogyan a természet is fellélegzik, és teleszívja magát tiszta energiával.

Valósítsd meg!

Hogyan élhetjük meg a maga teljességében a tavasz nyújtotta inspirációt? Bori és Franci életmódötletei megadják a választ. Vedd körül magad revitalizáló tárgyakkal, így ha felpillantasz a számítógép monitorja mögül, máris észreveheted az apró csodákat. Keretezz be egy falevelet, amely egyben az ötletek beágyazásának és megörökítésének is a jelképe – az Inspiráció természetesenben pontról pontra megtalálod, hogyan készítsd el.

„Két éve nevelgetek egy avokádómagot, amelyből mára kifejlett növény lett. Ha ránézek, mindig eszembe jut, miből lett ez a kis fa. Ösztönzőleg hat rám a napi teendők elvégzése során, hogy látom: van értelme a munkámnak. Találd meg te is, hogy mi motivál!” – szól Franci tanácsa. Ily módon nemcsak inspirációt merítesz a természetből, hanem be is költözteted azt saját életteredbe, ezzel is növelve a harmóniát saját magad és a környezeted között.

Egyéni értékek, stílusos életmód

A kiegyensúlyozott, minőségi élethez érdemes átgondolni, milyen változtatásokra lenne szükség a saját életedben. A tervezhetőség, bár lényeges, fontos, hogy spontaneitással párosuljon, különben megbetegíthet a folyamatos stressz. Táplálkozásunkat, pihenésünket, feladatainkat következetesen meg kell szerveznünk, így állhat be az életünket megkönnyítő egyensúly, amelynek megtalálásához az Inspirációk természetesen életmódtippjei adnak útmutatást.

Ahogyan a vadvirágok és a gyógynövények nőnek a szabad ég alatt, azzal az ösztönösséggel álljunk hozzá a saját életünkhöz is. Állítsunk össze egy laza, réti virágcsokrot – törekedj arra, hogy hasonló lazasággal kezeld a teendőidet is!

Ha követed az active beauty Online Magazint, azt is megtudhatod, hogyan teremts magadnak énidőt idén tavasszal! Térj vissza az oldalra pénteken, és ha elég gyors vagy, tiéd lehet az Inspirációk természetesen egy példánya is. 😊

 

Vissza az oldal tetejére
ÉrtemTovábbi információk