Active Beauty
Tiszta konyha

5 betartható háztartási rutin

Tiszta konyha

Annak érdekében, hogy a konyhánk patyolattiszta legyen, érdemes megfogadnunk pár olyan tippet, melyek nem vesznek igénybe sok időt, és nem is járnak nagy felhajtással, cserébe azonban látványos eredményt hoznak.

  1. A tűzhely tisztán tartása

Teljesen mindegy, hogy milyen típusú a tűzhelyünk, ha nem tisztítjuk meg azonnal főzés után, akkor saját magunkkal szúrunk ki, hiszen az odaszáradt szennyeződést később sokkal nehezebb lesz eltüntetni. Próbáljuk meg azt a szabályt betartani, hogy főzés után, amikor már csak langyos a tűzhely, azonnal tisztára töröljük. A kevésbé makacs foltok ellen próbáljuk ki a citrom erejét: tegyünk némi citromlevet a foltokra, hagyjuk hatni 10 percig, majd egy nedves ronggyal töröljük le. A makacsabb foltokhoz készítsünk egy pasztát vízből és szódabikarbónából. Ezt kenjük a szennyeződésekre, várjunk pár órát, majd egy nedves ronggyal töröljük szárazra.

  1. Tiszta mosogató

A mosogatóban rengeteg kórokozó van (több mint a WC kagylóban), így ennek tisztán tartására fokozottan kell figyelnünk. Annak érdekében, hogy higiénikusan tiszta legyen, rendszeresen mossuk át mosószeres meleg vízzel, ami nem csak a zsírt tünteti el, de emellett még antibakteriális hatása is van. A rozsdamentes acélból készült mosogatót a legkönnyebben egy kefével és sütőporral tudjuk kitakarítani. A kerámia vagy műanyag mosogatók esetén azonban óvatosnak kell lennünk. Ezekhez egy mikroszálas törlőkendőt használjunk, ami speciális összetételének köszönhetően könnyen, mégis kíméletlenül számol le a szennyeződésekkel.

TAKARÍTÁS RENDSZERBEN, SZÓRAKOZTATÓAN!

  1. Hűtőszekrény tisztítása

A különféle baktériumok és a penész szeretik a hűtő nedvesebb részeit, így azok tisztítására kiemelt figyelmet kell szentelnünk, ellenkező esetben akár az élelmiszerek láthatják a kárát. Rendszeresen töröljük ki a hűtőt, továbbá mindig szortírozzuk ki a már lejárt termékeket. A hűtő tisztításához használjunk ecetet vagy egy fertőtlenítő hatású általános tisztítószert és meleg vizet. Minden felületet alaposan töröljünk át, és a gumitömítésekről se feledkezzünk meg.

  1. Mosogatógép tisztítása

A mosogatógépről szeretünk megfeledkezni, hiszen sokan azt gondoljuk, hogy az minden program végeztével ismét tiszta. Ez azonban csak félig igaz, így havonta egyszer tegyünk bele speciális mosogatógép tisztító folyadékot, majd indítsunk el egy 60 Celsius-fokos programot.

TÖKÉLETLENÜL SZÉP AZ ÉLET

  1. Mikrosütő tisztítása

A mikrót a legtöbben csak használjuk, de ritkán tisztítjuk, ez viszont idővel olyan szennyeződéseket eredményez a készülék belsejében, melyeket csak nagyon komoly harc árán tudunk letakarítani. Ahhoz, hogy el tudjuk tüntetni az odaégett ételmaradékokat, heti rendszerességgel tegyünk egy tál citromos vizet a gépbe, majd 3 percre indítsuk el azt. Ennek köszönhetően fellazul a kosz, és egyszerűen ki tudjuk törölni.

A Denkmit Multi-Power 4 erős konyhai zsíroldó hatékonyan távolítja el a zsírt, az olajat, a szennyeződéseket és az odaégett ételmaradványokat. Magas zsíroldó erejének köszönhetően alapos és egyszerű tisztítást tesz lehetővé, higiénikus tisztaságot és ragyogást hagyva maga után. Alkalmas többek között konyhai felületeken, háztartási gépeken, csempén, üvegkerámián és akár kerti bútorokon is.

További tippek takarításhoz: