Menü

5 filléres takarítási tipp a konyhába

Tavaszi nagytakarítás természetesen

Home » Szabadidő » 5 filléres takarítási tipp a konyhába - 04.2018

Konyhánk mindennapi használatban van: a reggeli kávéfőzés, a hétvégi rántott hús készítés és az éjszakai hűtőkifosztás mind-mind otthagyja nyomát. Aztán megvásároljuk a drága takarítószereket, reménykedve, hogy a főzőlapra égett zsírt és a mosogatónkra száradt maradékot varázslatosan eltűntetit – méghozzá egyetlen szivacshúzással. Legtöbbször mégis csalódnunk kell. Most viszont készítheti sárga gumikesztyűjét, mert hoztunk pár könnyedén kipróbálható, de hatékony tippet, amelyek pénztárcáját sem ürítik ki!

A csillogó mosogatóért

Bár a rozsdamentes acél könnyű tisztíthatósága miatt valóban jó beruházás hosszú távon, azért tudjuk, hogy ez is bepiszkolódhat, elzsírosodhat a használat során. A legjobb otthoni megoldás, hogy mosogatónkat pár perc alatt újra csillogóvá varázsoljuk, a szódabikarbóna. Szórjuk be vele a mosogatót, és egy régi szivacsot vagy fogkefét benedvesítve súroljuk azt át. Ha a csap vége vízköves volna, öntsünk egy zacskóba ecetet, és kössük rá, úgy hogy belelógjon a vízrózsa. Hagyjuk állni fél órát, majd dörzsöljük le a leoldott vízkövet fogkefével. Voilá, újra csillog minden!

TAKARÍTÁS RENDSZERBEN, SZÓRAKOZTATÓAN!

A tiszta mikróért

A mikró takarításáról sokan megfeledkeznek, pedig ez az eszköz a legtöbb otthonban napi használatban van, így megérdemli a figyelmet. Ugyanolyan zsírossá, koszossá válhat, mint sütőnk vagy főzőlapunk, így próbáljuk meg rendszeresen tisztán tartani! A praktikához csak egy nagyobb bögrére vagy mérőedényre és citromra van szükségünk. Töltsünk az edénybe vizet, és tegyünk bele 2-3 fél citromot, facsarjuk is bele kicsit a levét, majd forraljuk fel a mikróban, és hagyjuk becsukva az eszközt 10 percig, hogy jól átjárja a gőz. Utána semmi mást nem kell tennünk, mint fogni egy szivacsot, és letörölni vele a leoldott zsírt.

A fénylő tűzhelyért

A főzőlapon lévő gázrózsák és rácsok bizony igénybe vannak véve, ha szeretünk főzni. Nem is meglepő, hogy a tűzhely az egyik legpiszkosabb berendezésünk tud lenni. A konyhai csoda praktika tisztán tartásukra pedig ammóniát tartalmaz. Szükségünk lesz még néhány nagy, légmentesen záródó zacskókra is. A tasakba helyezzük bele a főzőlap rácsait, a gázrózsák fedőit, és zacskónként öntsük melléjük egy kis csésze ammóniát. Nem kell belőle sok, nem áztatni akarjuk az eszközöket. Az ammóniából kiszivárgó gázokat használjuk a tisztításra. Hagyjuk a lezárt zacskókat egy éjszakán keresztül állni, másnap pedig egyszerűen nedves ronggyal vagy szivaccsal el is távolíthatjuk a leoldódott szennyeződéseket. Vigyázzunk, az ammóniát ne keverjük semmiféle vegyszerrel vagy klórt tartalmazó termékkel, mert mérgező reakcióba léphetnek! Maradjunk tiszta formájánál.

TISZTA OTTHON GOND NÉLKÜL, GYORSAN!

A makulátlan sütőért

A makulátlan sütő titka ugyancsak a szódabikarbónában rejlik. Keverjük össze langyos vízzel úgy, hogy egy lágyabb tejfölszerű pasztát kapjunk, majd kenjük be vele sütőnket. Hagyjuk állni 2-3 órát, míg kvázi száraz nem lesz tapintásra, majd törüljük le a sütőről a kosszal együtt. Nedves szivaccsal törölgessük át a felületet, és már kész is van. A sütőben lévő rácsokra is van tippünk: tegye őket a kádba vagy egy lavórba, majd engedjen rájuk meleg vizet, és öntsön mosószert (igen mosószert!) a vízbe. Hagyja őket ázni 2-3 órát, és egy lágy kefével már el is távolíthatja róluk  a szennyeződéseket.

TÖKÉLETLENÜL SZÉP AZ ÉLET

A higiénikus hűtőért

Csináljunk házi tisztítószert vízből, citromléből és ecetből. Ehhez hámozzuk meg a citromokat, és a héj darabokat tegyük egy befőttes üvegbe, majd öntsük azt tele ecettel. Zárjuk le, és hagyjuk állni két hétig. Ezután szűrjük le belőle a citromhéjat, és öntsük össze ugyanakkora rész vízzel a citromos ecetet. Ezt egy spriccelő flakonba öntve kész is vagyunk a multifunkciós házi tisztítószerünkkel, méghozzá természetes anyagokat felhasználva, így a hűtőben is biztonságos lesz használata. Spricceljük be vele a kipakolt frigót, majd 10 percet hagyjuk állni, és töröljük le nedves ronggyal. A végeredmény csillogóan tiszta hűtőszekrény lesz. Alkalmazhatjuk a keveréket elektromos és kerámia főzőlapunkon is, mikrónkban, sütőnkben, mosogatónkban, konyhapultunkon egyaránt, amikor egy igazán gyors tisztításra vágyunk.

A Denkmit ecetes tisztítószer koncentrált vízkőoldó hatásával hatékonyan távolítja el a vízkő- és szappanmaradékokat a fürdőkádról, zuhanyzóról, mosdókagylóról, csempéről és csaptelepekről – tisztaságot és csillogást hagyva maga után. A Vásárlóink által írt termékértékelések is azt bizonyítják, hogy a termék kiváló poharak és üvegedények csepp- és vízkőmentes tisztításához is, sőt minden olyan lerakódást eltűntet, amit eddig más hasonló termék nem tudott. Friss, almás illata kellemesen semlegesíti az ecet által okozott kellemetlen szagokat. Ideális konyhai és fürdőszobai használatra. Keresse üzleteinkben és a dm Online Shopban!

Vissza az oldal tetejére
ÉrtemTovábbi információk