Active Beauty
5 ikonikus sztárfrizura

Amit még ma is kérünk fodrászunktól

5 ikonikus sztárfrizura

Amikor az elmúlt évek, évtizedek legbefolyásosabb sztárjaira gondolunk, akarva akaratlanul is egy-egy emlékezetes korszakuk hajviselete ugrik be. Nem véletlenül, hiszen ezek a sztárfrizurák amelyek jó pár évre megőrjítettek mindenkit, még ma is inspirál(hat)ják hajviseletünk.

Jennifer Aniston és Rachel tépett frizurája

Egy korszak jelképévé vált a méltán híres tépett ’Rachel’ haj, mikor Jennifer Aniston a Jóbarátok sorozat sztárjaként megjelent vele a képernyőn. Nem véletlenül rohant a szépségszalonokba szinte egy egész generáció a pletykalapokból és műsorújságokból kivágott képpel, és mondta ’egy Rachelt szeretnék’. Sőt, a stílus annak ellenére terjedt futótűzként, hogy maga Aniston több interjújában is bevallotta: nem igazán kedvelte a frizurát, fodrásza – és egyik legjobb barátja – pedig nem éppen volt józan állapotban, amikor megalkotta azt. Visszanézve, mégsem történt akkora baki, emberek tömegeinél telitalálat volt az újfajta hajviselet!

FRUFRU, AHOGY A SZTÁROK VISELIK

Victoria Beckham Pobja – vagyis Posh Spice bobja

Nem is tudunk máshogy gondolni a régen lánycsapatban daloló, focista feleségből mára divat-nagyasszonnyá vált hírességre, csak ikonikus bob frizurájával. A divat változik, a stílus azonban örök, és ezt a divatikon be is bizonyította számos különböző stílusban prezentált frizurájával: láthattuk már hosszú, félhosszú és rövid bobbal is, festve, egyenesítve, hullámosan vagy aszimmetrikusra vágva. Természetesen Mrs. Beckhamnek minden jól állt, és ezzel milliónyi nő –köztük több világsztár – hajviseletét inspirálta, és inspirálja a mai napig.

Brigitte Bardot, az eredeti nyári szépség

Brigitte Bardot igazi kortalan szépség, megjelenése, stílusa és hajviseletei még a 21. század éveiben is teljesen relevánsak. Szinte bármelyik frizurája megállná a helyét 2018-ban is, méghozzá az esti koktélpartitól az elegáns ebéden keresztül a merész fesztiválokig. Legikonikusabb hajkoronájának mégis a hátrafelé hosszabbodó, ’nemrég ébredtem’ hangulatú nyárias hullámokat tartják, nem véletlenül. A hajviselet árasztja magából a természetes nőiességet és laza szépséget, így a hosszú hajú hölgyek körében még ma is ez az egyik legnagyobb nyári slágerfrizura.

Mia Farrow és saját készítésű pixie-je

Egy újabb stílusikon a 20. századból, aki máig befolyásolja a divat alakulását. Mia Farrow híres pixie-jét sokan igen híres fodrászának, Vidal Sassoonnak tulajdonítják, azonban a színésznő egy interjújában elárulta, akkor még nem is ismerte a fodrászt, mikor egy este kísérletezős kedvében volt, és körömollóval vágta le hajkoronáját, megkreálva ezzel az ikonikus frizurát. Akkori párjának, Frank Sinatrának aztán annyira tetszett a stílus, hogy Mia újra és újra visszavágta, míg hónapokkal később a sors össze nem hozta későbbi fodrászával. Minden tiszteletünk a művésznőé, bárcsak fele ilyen jól sikerülnének a mi otthoni próbálkozásaink!

SZTÁROK SZÉPSÉGÁPOLÁSI BŰNEI

James Dean és az 50-es évek merészsége

A férfi hajviseleteket egyik legjobban befolyásoló frizurája volt James Dean hátrafésült és pomádézott hajkoronája. A lázadó természetéről és laza stílusáról ismert színész egyszerű, mégis vonzó stílusa, a mai napig megtalálható a borbély és hajvágó szalonokban: a frizura modern változatában a felső rész hagyományosan középhosszú marad, hátul és oldalt azonban rövid, átmenetesre nyírják a hajat.