Active Beauty
Pattanás és mitesszer eltávolítása?

A face-mapping feltárja az okokat

Pattanás és mitesszer eltávolítása?

Bosszantóak, és senki sem akarja őket. Ennek ellenére alaposabban meg kell vizsgálnunk, mielőtt eltávolítanánk a mitesszereket. Mert a hely, ahol pattanások és foltok jelennek meg az arcon, sok mindent elárulnak a testünkről.

Nem, ez nem egy őrült TikTok-trend. Mindannyiunknak alaposabban szemügyre kellene vennünk az „arc feltérképezést”, azaz a Face-mappinget. Mint tudjuk, a szépség belülről fakad, és ha úgy nézed az arcod, mint egy térkép, megtanulhatod, mi válthatja ki a vörös és fekete foltokat. Ezzel megelőzhetjük a bőrhibákat és eltüntethetjük a pattanásokat és a mitesszereket is.

Mi áll a háttérben?

A Face-mapping a hagyományos kínai orvoslás (TCM) megközelítését követi. Az arc különböző régiókra oszlik, amelyek mindegyike egy adott szervet vagy testterületet képvisel. Pattanások az orrodon? Ezt például a szív egészségének tulajdonítják. “De az egyes pattanások nem mindig kapcsolódnak közvetlenül szerveinkhez” – mondja Madeleine Sommerlat szépségszakértő. A rossz arcbőr leggyakoribb oka továbbra is a kiegyensúlyozatlan étrend.

C-VITAMINNAL A SZÉP BŐRÉRT

Ha azonban egy bizonyos ponton ismételten jelennek meg bőrszennyeződések, például sötét foltok vagy bőrpír, akkor az arc tisztítása mellett érdemes megvizsgálni a lehetséges okokat. A szépségszakértővel együtt feltárjuk, hogy az arcdiagnosztika és a TCM szerint mi állhat a pattanások mögött.

Először is: így lehet helyesen eltávolítani a mitesszereket

Nem annyira feltűnőek, mint a vörös pattanások, de legalább annyira idegesítőek a mitesszerek is. Mi a teendő, ha a fekete pöttyök megjelennek az arcodon? “A legjobb, ha nem otthon nyomkodod, hanem szakszerűen hagyod eltávolítani őket egy arckezelés során” – mondja Madelaine Sommerlat, a dm szakértője. A túlzott nyomkodással egy dolgot érünk csak el: további bőrirritációt. Ha mindenképpen tenni szeretnél valamit, akkor megelőzheted rendszeres arctisztítással és hámlasztással, amely professzionálisan a bőrtípusodhoz igazodik. A túlzott faggyútermelést, amely az eltömődött pórusok kiváltó oka, sajnos csak részben csillapíthatjuk.

Face-mapping: mi állhat a foltok mögött?

Az orron: A TCM szerint az orr a szívünkért, továbbá a vérnyomásért felelős. Túl sok savképző étel, például só, kávé, hús és alkohol fogyasztása foltokat és bőrpírt okozhat.

A száj területén vagy az állon: Ez a terület tükrözi a hormonális egyensúlyunkat. Ha észlelünk hormoningadozást, például a ciklus miatt, a faggyúmirigyek stimulálódnak és a nők mitesszereket és pattanásokat tapasztalhatnak ezeken a területeken. „Ezért vannak gyakran az állunkon a tipikus periodikus pattanások” – mondja Madelaine Sommerlat. A száj területén lévő pattanások a TCM szerint kiegyensúlyozatlan étrend eredményei is lehetnek, mivel ez a vércukorszint révén befolyásolhatja a hormonális egyensúlyt is.

Q10 – KELLESZ NEKÜNK

A homlokon: Ha az emésztőrendszerünk vagy a méregtelenítő rendszerünk – azaz az epe, a máj és a hólyag – túlterhelt, ez a homlokon lévő foltok révén mutatkozhat meg Sommerlat szerint ennek oka lehet gyógyszeres kezelés, kiegyensúlyozatlan étrend vagy ételintolerancia.

Az orcán: A TCM szerint ez a terület a légzőszerveinket, különösen a tüdőket „képviseli”. A külső bakteriális hatások mellett a dohányzás és a levegőszennyezés nagy szerepet játszhat abban, hogy pattanások jelennek meg itt.