Menü

Napsütés az üvegben

A nyár illatai

Home » Szépség » Napsütés az üvegben - 05.2020

Tavaszérzésre vágyik? Az új illatkreációk lágy  virágok és friss, lédús  gyümölcsök aromáival  varázsolják el az érzékeket. Istenien légiesek és könnyűek, akár a napsugár a bőrön.

A mezők virágpompában, meleg napsugarak simogatják a tájat, s méhecskék döngicsélése hallatszik be a nyitott ablakon át. A tavasz átitatja a mindennapokat, a téli holmikat végre el lehet pakolni a tárolóhelyiségbe, az orrunk pedig valami új, gyümölcsös élményre vágyik. Télen az édes karamell, a csokoládé és a keleties fűszerek aromái csavarták el a fejünket, most pedig a tavaszias illatkollégák szeretnének teret nyerni. Ezek nemcsak friss fuvallatot, hanem rengeteg energiát, erőt és életörömöt is hoznak a mindennapokba. Aki tavaszi fáradtsággal küzd, az például citrusgyümölcsök vagy a zöld tea aromájával javíthat az energiaszintjén. Ezek az illatok segítenek felvenni a fordulatot a nehezebben induló reggeleken is. A narancsvirág, a mandarin és az ibolya a legjobb kísérőink a szomorú napokon, mivel elűzik a rosszkedvet, és még borús időben is becsalogatják a napocskát a lakásunk négy fala közé. A menta, a rozmaring és a bergamott ugyancsak megszabadítanak a negatív gondolatoktól, valamint serkentik a kreativitást – tehát nyugodtan vessük be őket, ha néhány új ötletre van szükségünk. Aki a szerelmi életét szeretné kicsit izgalmasabbá, szenvedélyesebbé tenni, annak a virágos és gyümölcsös illatokat érdemes segítségül hívni. A jázminból, gyöngyvirágból vagy pünkösdi rózsából álló romantikus virágkompozíciók tökéletesek a szerelembe eséshez, a csábító mangó, a barack és az édes bogyós gyümölcsök aromái pedig kalandot és élvezetet ígérnek.

TESZT! MILYEN PARFÜM ILLIK A SZEMÉLYISÉGÉHEZ?

Romantikus  virágok

Jázmin

Az érzékien illatozó jázminolaj Keleten és Kínában már évezredek óta hatalmas népszerűségnek örvend. Egy gramm jázminesszencia előállításához 8000 virágocskát áztatnak olajba, amikből aztán kíméletes eljárással oldják ki az illatanyagokat.

Gyöngyvirág

Mennyei illatának és kis fehér virágainak köszönhetően olyan bájos és ártalmatlan növénynek tűnik, hogy már sok költőt és festőt megihletett. De vigyázat: ha séta közben találunk gyöngyvirágot, jobb, ha nem nyúlunk hozzá, mert mérgező!

Pünkösdi rózsa

Botanikai szempontból nincs köze a rózsához, mégis a névrokonáéhoz hasonló, szeretni való illata van, amely gyengéden és csábítóan simogatja a bőrt. A középkorban a pünkösdi rózsát a gazdagság, a gyógyítás és a szépség szimbólumaként tartották számon.

Ibolya

„A tavaszi nap ibolyaillat nélkül semmit sem ér” – mondta Paracelsus a 16. században. A finom virágok elegáns és nagyon nőies jegyet kölcsönöznek a parfümöknek, melyek ráadásul a rosszkedvet is elűzik.

NAPOZÁSI ABC

Frissítő citrusjegyek

Bergamott

Mivel nagyon keserű, kevesen fogyasztják, viszont az illatanyagaiért annál többen kedvelik. Istenien élénk és vidám illatjegyei felvillanyozó hatással bírnak a szürkeségben, és reményt adnak az egyhangú mindennapokban.

Vérnarancs

Ahogy minden narancsfajta, úgy a vérnarancs is derűs, napos illatot áraszt, amely életerőt ad, és ráadásul még egy leheletnyivel melegebb, gyümölcsösebb és édesebb is az aromája, mint a klasszikus narancsszínű gyümölcsöknek.

Lime

A citruscsalád legkisebb tagja kívül zöld, belül pedig valamivel savanykásabb, mint a citrom, ezért használják előszeretettel friss, vidám illatkompozíciók elkészítéséhez, melyek jókedvre derítenek és nyárérzéssel ajándékoznak meg minket.

Mandarin

Lágy, frissítően édes íze kedvelt gyümölcssnackké és vitaminforrássá teszi. Mivel az aromája nyugtató és hangulatjavító hatással bír, valamint a gondtalanság érzésével ajándékoz meg minket, illóolaját előszeretettel használják parfümök és illatosítók készítéséhez.

Csábító gyümölcsök

Bogyós gyümölcsök

Mindegy, hogy eperről, málnáról vagy ezek színes keverékéről van szó: ami smoothie­ként és fagylaltkreációként az ízlelőbimbóinkat kényezteti, az a parfümöknek is kellemesen friss és természetesen édes jegyet kölcsönöz – mindez tökéletesen illik a meleg évszakhoz.

Mangó

Ha egy szóval kellene leírnunk azt, amit a trópusi vitaminbomba illata áraszt, akkor a legtalálóbb talán a „nyaralásérzés” lenne. A mangó édes, gyümölcsös és egzotikusan simogatja az orrot, és előhívja a nyár, a nap, a strand és a pálmák emlékképeit a fejünkben.

Barack

Az édes, roppanós, vékony héjú, finoman kerekded, lédús húsú gyümölcsről már az őskorban is a szerelem örömeire asszociáltak. A parfümökben a barackillat rendkívül nőies és csábító.

Görögdinnye

Édes, nyárias, és sosem hivalkodó: a görögdinnye nemcsak tökéletes szomjoltó, hanem a gyümölcsös illatkreációk fejjegyeiben is optimálisan tud érvényesülni, mivel friss, lendületes jegyet ad azoknak – úgy, hogy ő maga közben visszafogott marad.

Vissza az oldal tetejére
ÉrtemTovábbi információk