Menü

Natúr smink öt verzióban

Legyünk a természetes arcfestés mesterei!

Home » Szépség » Natúr smink öt verzióban - 02.2017

Natúr festés, természetes smink, no-makeup makeup… Annyi elnevezés van már a nappali, visszafogott, alig látható sminkre, hogy felsorolni sem tudjuk az összeset. Ám a lényeg mindegyiknél ugyanaz: leheletvékony sminkréteg, amely nem elfedi, csak szebbé teszi arcunkat. És bár sokan nem tudják, a natúr sminket ugyanolyan sokféle verzióban el lehet készíteni, mint a füstös szemfestést vagy a tusvonalat. Nem mindegy ugyanis, hogy a szemünket, az orcánkat vagy az ajkunkat hangsúlyozzuk, és sokat játszadozhatunk a különböző arcápoló készítmények használatával is.

Átlátszó ragyogás
Itt az idő, hogy előkeressük a kedvenc átlátszó szájfényünket a kilencvenes évekből – vagyis, azt már remélhetőleg rég kidobtuk, úgyhogy vegyünk a drogériában egy hasonlót, és bátran kenjük fel az ajkunkra. Szemhéjunkat a bőrünknél két-három árnyalattal sötétebb szemhéjpúderrel árnyékoljuk, a belső szemzugba pedig tegyünk kevés highlightert.

From the #beautyisboring archives… Backstage at @muglerofficial Resort with @blaancapadilla and @clarinsnews.

A post shared by BEAUTY IS BORING 💋 (@beautyisboring_) on

Nude, vagy mégsem?
Egyetlen női neszesszer sem teljes az úgynevezett “olyan színű, mint az ajkam, csak jobb” árnyalatú rúzs nélkül. Szerezzünk hát be egy olyan színezett ajakápolót vagy rúzst, amely csupán néhány árnyalattal sötétebb az ajkunknál, és ezzel fessük ki a szánkat. Ehhez a tökéletes rúzshoz már nem is kell más, csak egy kevés fekete szempillaspirál a szempilláinkra.

Barackos hangulatban
Legyen az orcánk a sminkünk középpontjában, méghozzá úgy, hogy barackszínű arcpírral hangsúlyozzuk. Hogy ne úgy nézzünk ki, mint aki egy nyolcvanas évekbeli partira készül, ügyeljünk az arcpír felvitelére: ne vigyük túlzásba a festéket, illetve figyeljünk arra is, hogy alaposan eldolgozzuk azt az orcánkon, sehol ne legyenek éles határvonalak, csak finom átmenetek.

Szemrevaló szemöldök
Nincs olyan dús szemöldökünk, mint Cara Delevingne-nak vagy Brooke Shields-nek? Ha van egy jó szemöldökceruzánk, akkor kreálhatunk magunknak! És, hogy mi a jó szemöldökceruza ismérve? Néhány árnyalattal sötétebb, mint a szemöldökünk természetes színe és puhán lehet vele vonalakat húzni. Miután extra szálakat rajzoltunk vele a szemöldökünkhöz, szemöldökkefével fésüljük át az egészet, hogy finomabb legyen a végeredmény. Kész is vagyunk: hangsúlyos szemöldök csodaszérumok és tetoválás nélkül!

In the #beautyisboring studio – goofing off after the shoot with @chandlermbailey and @michaelduenas.

A post shared by BEAUTY IS BORING 💋 (@beautyisboring_) on

Harmatos frissesség
El a kezekkel a mattító púdertől! A ragyogó bőr a natúr sminkben is jól mutat. A stílus alapja a ragyogást fokozó arcápoló krém, amely nemcsak táplálja a bőrünket, de egészséges fényt is ad az arcunknak. Ha még ragyogóbb külsőre vágyunk, tegyünk egy kevés highlightert a belső szemzugba!

From the #beautyisboring archives… Wet skin with @carsonbruner

A post shared by BEAUTY IS BORING 💋 (@beautyisboring_) on

Vissza az oldal tetejére
ÉrtemTovábbi információk