Menü

A 7 legjobb kerti játék

Mindenki örömére

Home » Család » Gyereksarok » A 7 legjobb kerti játék - 08.2020

Van egy szép kertünk, ennek ellenére nem tudjuk, hogy milyen játékkal kössük le a gyerekeket? Akkor az alábbi ötletek segíteni fognak ebben, és a gyerkőcök is örömmel vesznek részt bennük.

Vándorjáték

Egy kisgyereken kívül mindenki válasszon magának egy fát a kertben, majd álljon mellé. Az a kisgyerek, akinek nem kellett fát választania, álljon be középre, majd kiáltsa a következőt: „Facsere!”. Ezzel jelzi a többieknek, hogy el kell futniuk egy másik fához. Amennyiben a középen álló gyerkőcnek eközben sikerül elkapnia egy másikat, akkor helyet kell cserélniük, és az elkapott áll be középre, ő lesz a fogó.

Kerti kockázás

Minden gyerek üljön le egy körben a fűbe, majd egymás után dobjanak a dobókockával. Aki 1-est dob, annak keresnie kell egy botot, aki 2-est, annak le kell tépnie két fűszálat, aki 3-ast dob, annak három levelet kell szednie, és ez így megy tovább 6-ig. Ha valaki 6-ost dob, az kimarad egy körből. Az nyer, akinek a végén a legnagyobb a gyűjteménye.

5 TIPP, HOGYAN TANÍTSUK MEG ORROT FÚJNI A GYEREKET

Tobozdobálás

A gyerekek álljanak egy körben, és dobják egymás kezébe a tobozt. Az, aki ügyesen elkapta, mindig lépjen egy lépést hátra. Ezáltal egyre nehezebb lesz a játék, hiszen egyre messzebb kell dobni a tobozt.

Néhány játék segít, hogy élmény legyen a kertben töltött idő

Vadász és nyuszik

Ehhez a játékhoz szükségünk lesz egy puha labdára. Először jelöljük ki a vadászt, a többiek értelemszerűen a nyulak. A vadásznál van a labda, akinek meg kell próbálnia eltalálni a nyuszikat. Ha sikerül neki, akkor a kidobott nyusziból is vadász lesz. Amikor már két vadász van, akkor fontos szabály, hogy futás közben nem foghatják a labdát, hanem mindig egymásnak kell dobniuk. Ha minden nyuszi kiesett, akkor vége a játéknak. Az utolsónak kidobott nyúl lesz a következő körben az első vadász.

Lufitánc

Ehhez szükségünk lesz pár lufira és zenére. Először alkossunk párokat, majd minden párosnak adjunk egy felfújt lufit. A párok tagjai álljanak egymásnak háttal úgy, hogy a lufit a hátukkal tartják. A lényeg, hogy a lufi nem eshet le. Amikor készen állnak a párosok, akkor indítsuk el a zenét, ők pedig kezdjenek el táncolni, mindezt úgy, hogy a hátukkal a levegőben tartják a lufit. Az a páros nyer, aki a legtovább meg tudta tartani a lufit.

HA ISKOLÁBA MEGY A GYEREK

Célba dobás

Ehhez mindössze pár konzervdobozra lesz szükségünk és egy labdára. A dobozokat egy piramis alakzatba rakjuk egymásra, és 1,5 méteres távolságra tegyünk le egy botot. Ezzel jelöljük a dobás helyét. Ezután minden gyerek kipróbálhatja magát a célba dobásban. Az nyer, aki a legtöbb konzervet eltalálja.

1, 2, 3 – Kinél van a labda?

A játékosok álljanak egy sorba. Egy játékos a sor előtt áll kb. 2 méter távolságra, méghozzá háttal. Az ő kezében van a labda. Megfordulás nélkül hirtelen hátra dobja a labdát, amit a sorban álló egyik játékosnak el kell kapnia, majd eldöntheti, hogy megtartja vagy tovább adja. Ezután mindegyik sorban álló gyerkőc hátra teszi a kezét, egyiküknél pedig természetesen ott van a labda. A játékosok ekkor a következőt kiabálják: „1, 2, 3 – Kinél van a labda?”. Az a gyerkőc, aki eldobta a labdát, megfordul, és megpróbálja kitalálni, hogy ki rejtegeti a pöttyöst. Ha sikerül neki, akkor ismét ő következik a dobással, ha nem találja ki, akkor az a játékos lesz a dobó, akinél a labda volt.

További cikkek a témában:

Vissza az oldal tetejére
ÉrtemTovábbi információk