Menü

Interjú Szalay Anna Lillával

„Jó dolog, hogy képviselhetem a társaimat”

Home » Életmód » Interjú » Interjú Szalay Anna Lillával - 04.2021

Szalay Anna Lilla a Mikes Lélekközpont kampányarca, aki örömmel mutatja meg a külvilágnak, hogy Down-szindrómával is épp olyan életet él, mint bárki más.

A Nem Adom Fel Kávézó és Étterem alkalmazottja vagy a nyitás óta. Eltekintve az elmúlt időszak váratlan helyze- tétől, mesélj, hogyan néz ki egy munkanapod?

Szalay Anna Lilla: Elsőként összekészülődöm otthon. Ahogy elkészül- tem, megyek dolgozni, anyukám elkísér, mert nem tudok egyedül közlekedni. A munkafeladataim: ki- szolgálás, a terítés és az ajtóban várom a vendégeket. Emellett sok munkafolyamatban részt veszek még. Az igazi kihívás az nekem, hogy a külföldi vendégek- kel nem tudok beszélni, mert nem tudok angolul. De tudok köszönni és megkérdezni, hogy: „Kinyithatom a sörét?” A legnagyobb öröm, hogy kiszolgálhatom a vendégeket, és hogy találkozhatok a kollégáimmal, beszélgethetek velük.

INTERJÚ FELMÉRY LILI BALERINÁVAL

Márciusban, a Down-szindróma hónapjában talán még többet beszéltek a témáról az emberek. Élvezed, hogy a Mikes Lélekközpont kampányarca lehetsz?

Szalay Anna Lilla: Nagyon jó érzés, és megtisztelő, hogy a kampányarca lehetek. Jó dolog, hogy képviselhetem a társaimat. Nagyon szeretem a fotózásokat, valamint az interjú- kat. A kamerába még nem olyan könnyű mosolyogni, de már egyre jobban megy. Azért mondtam igent arra, hogy kampányarc legyek, mert szeretném meg- mutatni, hogy milyen sok mindenre képes vagyok, és nagyon szeretem, hogy a kampány során sok min- denben részt vehetek, szeretem a feladatokat, és az új kihívásokat. Kíváncsi is volt, hogy sikerül-e ebben a szerepben helytállnom.

Úgy tudom, hogy különösen nagy érdeklődést mutatsz a szépségápolás és a divat irányába. Van esetleg olyan ar- cápolási, vagy sminkrutinod, ami elengedhetetlen szá- modra ahhoz, hogy jól érezd magad a bőrödben?

Szalay Anna Lilla: Este mindig le kell mosni a sminket az ar- comról, ez nagyon fontos. Nagyon szeretem a hajfonatokat, amiket anyukám készít el ne- kem. Parfümözni nagyon szeretem magam, a kedvencem a Victoria’s Secret parfüm, amit egy nagyon kedves barátomtól szoktam kapni Amerikából. Alkalmakkor szeretek sminkelni, mikor színházba vagy operába megyünk, munkába nem sminkelek.

Ha éppen nem dolgozol, akkor mivel kapcso- lódsz ki, illetve kikkel szeretsz lenni?

Szalay Anna Lilla: Szeretek találkozni a barátaimmal, akik most nagyon hiányoznak nekem. Most on- line fogok találkozni az ELTE-s barátnőimmel. A munkatársaimmal is nagyon szeretek találkozni csapatépítő napokon. A csalá- dommal is csinálok közös programokat. Gá- borral, a barátommal, akivel 10 éve együtt vagyunk, szoktunk randizni: moziba, szín- házba, étterembe, cukrászdába megyünk.

INTERJÚ DR. RAGÁNY ANGÉLÁVAL

Hogy látod magad öt év múlva, milyen célokat tűztél ki magad elé? 

Szalay Anna Lilla: 5 év múlva szeretnék már a kész Mikes Lélekközpontban élni Gáborral és a többi társammal. Szeretném, ha a kávézó akkor is jól működne. Természetesen ott fogok dolgozni akkor is és szeretném minél inkább népszerűsíteni a helyet. Bízom benne, hogy akkor már Gábor felesége leszek.

 

Vissza az oldal tetejére
ÉrtemTovábbi információk