Menü

Így segít a szárazsampon

A haj megmentője

Home » Szépség » Frizura » Így segít a szárazsampon - 08.2020

Este fáradt vagy már az alapos hajmosáshoz, reggel pedig nem lesz rá időd? Ilyen esetben a szárazsampon jelenti a megoldást. Nem csak felfrissíti a hajad, de még a formázást is könnyebbé varázsolja.

Hogyan működik a szárazsampon?

A szárazsampon természetes keményítőt tartalmaz, ami óvatosan elvonja a felesleges faggyút a hajunkból, így szuper megoldást nyújt, ha minél gyorsabban el kell rejtenünk a zsíros tincseinket. A szín és a csillogás nem vész el, ugyanis már különböző készítmények kaphatóak világos, közepes és sötét hajra. A szárazsamponokban található illatanyagoknak köszönhetően pedig még illatozni is fog a hajunk.

Érdekes tény, hogy évszázadokkal ezelőtt homokot vagy lisztet használtak ugyanerre a célra, ugyanis az azokban található szilikátok megkötötték a zsírt. Ezek a megoldások azonban nem voltak hibátlanok, hiszen egy látható réteget hagytak a hajszálakon.

5 SZUPER EGYSZERŰ KONTY, AMIT MAGUNK IS ELKÉSZÍTHETÜNK

Így használjuk helyesen

Az első lépés, hogy alaposan felrázzuk a flakont, majd kb. 30 centiméter távolságból ráfújjuk a száraz hajtövekre. Fontos, hogy a hajszálakra ne kerüljön a szárazsamponból, csak a hajtövekre! Pillanatokon belül látható változáson megy keresztül a hajunk, hiszen sokkal frissebb lesz a tapintása. Ennek ellenére várjunk minimum 1 percet, hogy a szárazsampon mindenhol hatni tudjon, majd a szokásos módon fésüljük át a hajunkat, és már el is készültünk.

Ha van egy kevés időnk, akkor a hajszárítással tökéletesíthetjük a végeredményt, ugyanis a meleg levegő segíti a szárazsampon munkáját, azaz a zsír eltüntetését. Ehhez kb. 30 másodpercig szárítsuk a hajtöveinket.

Tipp: Biztosan tudjuk, hogy a másnap reggel nagyon hektikus lesz? Ebben az esetben már előző este fújjuk a hajunkra a szárazsampont, így az éjszaka folyamán egyáltalán nem, vagy csak nagyon picit fog zsírosodni a hajunk.

Ha nincs kedved hajat mosni akkor a szárazsampon segíthet

A 4 leggyakoribb hiba szárazsampon használata során

  1. Túl sokat használtunk

A szárazsampont mindig a hajtőre fújjuk, ellenkező esetben kiszáríthatja a hajszálainkat, melyek elveszítik fényüket.

  1. Túl közelről fújtuk

A 30 centiméternek meg kell lennie a hajunk és a flakon között, ugyanis így lesz egyenletes a végeredmény.

  1. Rossz szín

Ahhoz, hogy a szárazsampon tökéletesen passzoljon a hajszínünkhöz, nagyon lényeges, hogy megfelelő árnyalatot válasszunk.

HAJMOSÁSI ÚTMUTATÓ

  1. Túl korai átfésülés

A szárazsamponnak némi időre van szüksége ahhoz, hogy megtisztíthassa a hajtövünket és a fejbőrünket. Épp ezért várjunk legalább 1 percet, mielőtt átfésüljük a hajunkat.

További cikkek hajápolás témában:

Vissza az oldal tetejére
ÉrtemTovábbi információk