Menü

Profi hajápolási rutin otthonra

Tincseid örömére

Home » Szépség » Frizura » Profi hajápolási rutin otthonra - 06.2020

Mindenkinek megvan a saját hajápolási rutinja, amit azonban érdemes időnként felülvizsgálnunk annak érdekében, hogy minél előbb kiderüljön, ha esetleg rosszul csinálunk valamit. Mutatjuk, mi a helyes.

  1. A helyes hajmosás

Ahhoz, hogy a hajunknak jó legyen az illata és szép az esése, nagyon fontos a rendszeres és helyes hajmosás. Azt javasoljuk, hogy két hajmosás között mindig teljen el legalább 2-3 nap, hiszen a fejbőrünkön található faggyú táplálja a hajszálainkat, melyek ezáltal nem száradnak ki. Ha azonban ennél sűrűbben mosunk hajat, akkor kárt teszünk ebben a rétegben.

Hajmosásnál kb. 40 másodpercig masszírozzuk be a sampont, majd alaposan öblítsük ki, és ezt ismételjük meg. Ezután jöhet a balzsam, ami belülről ápolja a hajszálakat, továbbá megkönnyíti a fésülést.

Tipp: Öblítéshez mindig langyos vagy hideg vizet használjunk, ugyanis ennek hatására a haj felszíne bezárul, így sokkal több nedvességet tud elraktározni. Törölközővel történő szárítás során mindig legyünk nagyon óvatosak. Ne dörzsöljük a hajunkat, ez ugyanis töredezett szálakhoz vezethet.

SZTÁROK SZÉPSÉGÁPOLÁSI BŰNEI

  1. A tökéletes sampon

Minden hajtípusnak megvan a saját szükséglete, épp ezért mindig olyan sampont válasszunk, mely valóban megfelel a hajtípusunknak, ellenkező esetben kárt is tehetünk a hajszálainkban. Ezzel kapcsolatban érdemes kikérni egy szakember (pl. egy fodrász) véleményét, így biztosan megtaláljuk a számunkra legoptimálisabb terméket. Például göndör festett hajra olyan készítményt válasszunk, ami festett frizurára van, és ne olyat, ami göndörre, ugyanis egy festett hajra való készítmény sokkal intenzívebb ápolást biztosít, amire szüksége is van.

Vizsgáld felül hajápolási szokásaid!
  1. Ne feledkezzük meg a balzsamról!

A balzsamnak köszönhetően lesz puha és fényes a hajunk, továbbá a fésülhetőségén is sokat javít. Az optimális termék megtalálásához szintén ismernünk kell a hajunkat, pontosabban annak típusát. Leginkább a száraz és az igénybevett hajnak van szüksége plusz nedvességre. Ebben az esetben arra is érdemes figyelnünk, hogy természetes olajokat és fehérjét is tartalmazzon az adott termék.

TÖBB TARTÁS

  1. Fésülés

A fésülés szintén hozzátartozik a hajápolási rutinhoz, és nem mindegy, hogy ezt milyen eszközzel tesszük meg. A hagyományos fém vagy műanyag kefék elősegítik a hajszálak töredezését, továbbá nem ápolják azokat úgy, ahogy kellene. Inkább természetes anyagból készült keféket használjunk, vagy fafésűt, ugyanis ezek a hajban található zsírt jobban el tudják oszlatni, így koronánk selymesebbnek fog tűnni.

Tipp: Vizes hajat soha ne fésüljünk, mert olyankor könnyebben töredezik.

Vissza az oldal tetejére
ÉrtemTovábbi információk