Menü

Férfias sportok – nőknek is

Mindenki játszhat!

Home » Gasztro és Sport » Sport » Férfias sportok – nőknek is - 04.2019

Elmúltak már azok az idők, amikor nem tudtunk elképzelni sem egy női focistát, vagy egy kemény erőt sugárzó, mégis csinos bokszolót. És milyen jó, hogy így van! Az általában ’fiúsnak’ nevezett sportok űzése ugyanis nem csak állóképességünket és izmainkat fejlesztik, de számtalan hölgynek adnak egyre nagyobb magabiztosságot és lelki erőt is nap, mint nap. Mutatjuk a mi kedvenceinket!

Boksz

A bokszolás első hallásra az egyik legférfiasabbnak tűnő sportok közé tartozik. Fizikai és mentális állapotunkra gyakorolt jótékony hatásairól azonban egyre több és több hölgy számol be. Míg azt nem nehéz elhinni, hogy a kemény bokszedzések alatt erőnlétünk és állóképességünk hatalmas változásokon megy keresztül, addig az olyan pozitívumok, mint például testtartásunk javulása, illetve a hát- és deréktáji fájdalom eltűnése sokakat váratlan, ám kellemes meglepetésként érhet. A bokszolás mellett szóló egyik legnagyobb érv pedig a sport mentális egészségünkhöz való hozzájárulása: a bokszolás általi stresszlevezetés, a negatív energiák és felgyülemlett agresszió kiadása különösen jó hatással lesz mindennapi hangulatunkra!

MIT SPORTOLNAK A LEGCSINOSABB HÍRESSÉGEK?

Evezés

A jó idő közeledtével senki sincs egyedül a természetbe -még inkább a vízpartra- vágyódás érzésével. A kellemest pedig bármikor jó összekötni a hasznossal, így ha mindig is szívesebben mozogtunk szabadtéren, mint a konditerem négy fala között, itt az ideje kipróbálnunk az evezést! Vagy a különböző hajófajtákon történő vízisportok bármelyikét, legyen az kajakozás, kenuzás vagy akár rafting! A hajós sportok különösen jót tesznek testnek és elmének egyaránt, hiszen izmaink megmozgatásán, és felső testünk intenzív edzésén kívül élvezhetjük a szabad levegő és a természet testi-lelki egészségünkre gyakorolt pozitív hatásait, sőt egyesek szinte meditációhoz hasonló tulajdonságokat vélnek felfedezni a hajó, az evezők és az alattunk csörgedező víz ritmusának köszönhetően!

férfias sportok nőknek is

Foci

A női foci óriási fejlődésen ment keresztül az elmúlt évek során, és mind népszerűségében, mind minőségében napról napra erősödik világszerte. Természetesen nem véletlen, hogy a kezdetekben tipikusan férfiasnak titulált sport egyre nagyobb teret kap a női mozgásformák között is, hiszen számos területen fejleszti a rendszeres játékosok életét. A futballozás azon kívül, hogy izomtömeget növel, szálkásít, és javítja állóképességünket, különösen jó hatással van a vérkeringésre, fejleszti a koordinációt, kutatások szerint, pedig a csapatjátékból fakadó szociális előnyöknek hála, még életünk hosszát is megnöveli: átlagosan közel 5 évvel.

HOGYAN SPORTOLJUNK GYEREKKEL?

Súlyemelés

Ez aztán a szuperférfiasnak tűnő edzés, nem igaz? Pedig a maszkulinnak titulált sportágba egyre több és több hölgy kóstol bele, és úgy nagyon látszik, tetszik nekik, amit az mozgásforma nyújt. A súlyemelés intenzív megerőltetése ugyanis fantasztikus kalóriaégető, az általa épített izom hozzájárul a feszesebb formákhoz és a homokóra alak eléréséhez, kutatások szerint pedig az izomerősítő sportok a legjobbak arra, ha alvászavarokkal küzdünk!

Vissza az oldal tetejére
ÉrtemTovábbi információk