Menü

Így készítsd fel bőröd a nyárra

Napozás indul!

Home » Életmód » Egészség » Így készítsd fel bőröd a nyárra - 05.2020

Mielőtt kiélveznénk a nyári napsütés minden pillanatát, rendkívül fontos, hogy megfelelően felkészítsük erre a bőrünket, nehogy károsodjon. Fogadjuk meg az alábbi 4 tippet, és ősszel csak a szépre emlékezünk majd.

  1. tipp: Bőrradírozás

Az első lépés, hogy minden elhalt hámsejtet eltávolítunk a bőrünk felszínéről. Egy olyan lágy peelinget érdemes használnunk, mely nem irritálja a bőrünket, így semmi akadálya nincs annak, hogy hetente egyszer beépítsük a bőrradírozást a szépségápolási rutinunkba.

  1. tipp: Hidratálás

Rendkívül fontos, hogy elegendő nedvességgel lássuk el a bőrünket, így elengedhetetlen annak rendszeres táplálása. Ehhez válasszunk egy hidratáló nappali krémet, mely megfelel a bőrünk típusának, így mindent megad neki, amire szüksége van. Ezen kívül ajánlott olyan szérumokat is használnunk, melyek C-vitaminnal, ezzel együtt pedig antioxidánsokkal látják el a bőrt.

NAPOZÁSI ABC

Így készítsd fel a bőröd a nyári napsütésre
  1. tipp: UV-védelem

Köztudott, hogy a túl hosszas napozás nem tesz jót a bőrnek, hiszen nagyobb eséllyel károsítjuk azt, továbbá elpusztul a kollagén, aminek következtében szabad gyökök keletkeznek. Ezek a tényezők pedig a bőr gyorsabb öregedéséhez vezetnek. Épp ezért olyan fontos, hogy mindig használjunk napvédő krémet, méghozzá lehetőség szerint 50-es faktorszámút. Ez a legegyszerűbb módja annak, hogy felkészítsük a bőrünket a nyári napsütésre.

NAPVÉDELEM MINDEN KORBAN

  1. tipp: Extra támogatás

A bőrünket a legjobb esetben nem csak napvédő krémmel óvjuk a káros UV-sugárzástól, hanem belülről is. Szedjünk C- és E-vitamint, továbbá figyeljünk a cink és a béta-karotin bevitelére is. Ezek ugyanis megvédik a bőrt a károsodástól, és még a barnulást is segítik.

Vissza az oldal tetejére
ÉrtemTovábbi információk