Active Beauty
Becsavarodtunk

Tökéletes göndörség bármilyen hajnak

Becsavarodtunk

Göndörítve, hullámosítva vagy oroszlánsörény stílusban – idén nyáron minden a loknik körül forog. De hogy az egyenes hajúak se maradjanak ki a jóból: ezekkel a tippekkel ők is pompás hullámokra tehetnek szert.

Göndör miniloknik

Ez a végtelenül göndör frizura egyenes hajból is kivitelezhető, és nem mellesleg komplett típusváltozást eredményez. Az elkészítéséhez feltétlenül használjunk hővédőt! Megspórolhatjuk ezt a lépést, ha olyan formázó és ápoló termékkel készítjük elő a hajunkat, ami hővédő tulajdonsággal is rendelkezik.

Így készül:

A stílus elkészítésére szánjunk 1-2 órát. Fontos, hogy aprólékosan dolgozzunk: minél vékonyabbak a tincsek, amiket bodorítani akarunk, annál látványosabb és terjedelmesebb lesz a végeredmény. Eszközként használjunk egy vékony hajsütő vasat, ami ideális esetben 10–12 milliméteres átmérővel rendelkezik. Mielőtt belekezdünk, ne felejtsük el a hajunkat átfújni egy hővédelmet is nyújtó curl-definer (a hullámokat kiemelő) vagy egy curl-hold (a göndörséget tartóssá tevő) spray-vel. Ez pluszvédelmet ad, és még stabilabbá teszi a loknikat. Egyenes haj esetén különösen fontos, hogy ezekből a termékekből bőségesen kerüljön a hajra, hogy az eredmény szép és tartós legyen. Ezt követően elkezdhetünk dolgozni a hajsütő vassal. Tekerjük fel rá a vékony hajtincseket a hajtőtől a hajvégig. Ha elkészültünk, nyissuk szét
a loknikat a kezeinkkel. Ehhez oszlassunk el egy kevés hajwaxot vagy hajformázó krémet az ujjbegyeinken, és a hajunkat óvatosan fésüljük át, vagy húzogassuk szét a fürtöket velük. Minél jobban fellazítjuk, annál légiesebb és dúsabb lesz a végeredmény. A látványos hajkoronához élénkvörös ajakrúzs dukál. A kontúrokat rajzoljuk át egy kontúrceruzával, és az ajkainkat is színezzük át vele, alapot készítve ezzel a rúzsnak. Ezt követően vigyük fel a matt vörös ajakrúzst.

TIPP: Miért is nem hívjuk segítségül a legjobb barátnőnket, és beszélgetünk egy jót, amíg elkészül a frizura? (Legyünk tekintettel a koronavírus-helyzetre!) Fontos, hogy mindig vigyázzunk az ujjainkra: egy nagyon vékony hajsütő vassal különösen könnyű megégetni az ujjunkat, főleg akkor, ha egyedül dolgozunk vele. Feltétlenül két tükröt használjunk hozzá, hogy folyamatosan lássuk a kezeinket és a hajunkat.

HAJMOSÁSI ÚTMUTATÓ

Légies loknitorony

A lófarokba felkötött haj gyorsan elkészíthető frizura a göndör hajú hölgyek számára, plusz a hétköznapi viselet egy pimasz, meleg tavaszi napokon is hűsítő alternatívája. Néhány mozdulattal kontyot csavarhatunk belőle. Ha egy kendőt vagy egy szalagot kötünk köré, trendivé tehetjük az összhatást.

Így készül:

Néhány első tincs kivételével a maradék hajat fogjuk össze a fejünk tetején lófarokba, vagy hullámcsatokkal tűzzük össze laza konttyá. A különösen vastag és hullámos hajnál, mint amilyennel a modellünk, Ajla is rendelkezik, a toronyszerű frizura csatok nélkül is tökéletesen megáll. Ha lelapuló a hajunk, úgy emelhetjük meg a hajtöveket, hogy először felcsavarjuk őket kis csavarókra. Amennyiben még több volumenre vágyunk, felkötés előtt fújjuk be a hajunkat némi szárazsamponnal, vagy masszírozzunk a még nedves hajunkba egy kevés ápoló hajhabot. Aki a vadabb stílust szereti, az az oldalsó részeken is kihúzhat még néhány tincset. Ezt a friss, kissé romantikus lookot az arccsontra és a szemekre felvitt, leheletnyi barackszínű pirosító koronázza meg. Lauri Fuchs make-up artist tippje: „Vastag púderecsettel vigyünk fel egy kevés barackszínű pirosítót az orrnyergünkre, arccsonttól arccsontig. Ez olyan hatást kelt, mintha megkapott volna minket a tavaszi nap. És azonnal jókedvre derülünk tőle.”

TIPP: A kissé hullámos hajat turbózzuk fel egy hajsütő vassal. Ha kevés az időnk, csak a fedőhajat göndörítsük. Egy kontynál úgyis az látszik leginkább

Loknibob

Ezzel a technikával – szinte – bármilyen hosszúságú hajból divatos bobot varázsolhatunk. Méghozzá olló nélkül! Izgalmas styling egy ünnepélyes estéhez az 1920-as éveket idéző stílusban vagy egyszerűen „valami más” a meleg napokra.

Így készül:

Húzzunk középválasztékot a homlokunktól a tarkónkig, és a fej hátsó részén két alacsony lófarokba fogjuk össze a hajunkat. Kössünk rájuk egy-egy hajgumit kb. 5 centiméterrel a hajtövek alatt. Tegyünk egy-egy hajgumit a copfok végére is, kb. 1 centiméterre a végüktől. Most kezdjük el a két copfot felfelé és befelé csavarni úgy, hogy két egymás mellé becsavart tekercset kapjunk. Rögzítsük hajtűkkel, és esetleg fixáljuk hajsprayvel. Ehhez a stílushoz remekül passzol egy vízszínű fecskefarok tusvonal, amely vidámságot és nyári érzéseket áraszt. Lauri Fuchs make-up artist tippje a szeplőrajongók számára: „Egy folyékony szemöldökstifttel kis hamis szeplőpöttyöket rajzolhatunk az arcunkra. A szemöldökstiftek különösen alkalmasak erre, mert azok a szemhéjtusoknál kevésbé pigmentáltak, de egy színezett szemöldökzselé és egy szemhéjtusecset segítségével is elkészíthetjük őket. Ha ezt követően a gyűrűsujjunkat finoman rátesszük a pöttyökre, a hamis szeplők természetesebb hatást fognak kelteni!”

TIPP: Az egyenes hajat a valamivel dúsabb hatásért tupírozzuk át egy hajkefével, tehát fésülgessük a megemelt tincseket a tövük irányába. Egy kevés szárazsamponnal több tartást és volument adhatunk a frizurának.

LASSAN NŐ A HAJAD?

Aszimmetrikus 

Göndör haj esetén gyors és látványos átalakulást érhetünk el azzal, ha az egyik oldalra fésüljük azt. A hullámos vagy egyenes hajjal valamivel több dolgunk akad majd. A végeredmény viszont éppolyan látványos lesz.

Így készül:

Először fésüljük át a nagyon göndör fürtöket. Ezt a legkímélőbben egy olyan lapos hajkefével tehetjük meg, aminek a sörtéi egymáshoz képest kissé eltoltan helyezkednek el. A haj ezáltal bozontosabbá válik, és elveszíti göndör struktúráját. Ám ezelőtt mindenképpen használjunk egy töredezés elleni spray-t, vagy a kikefélés után oszlassunk el egy kevés hajolajat a kezünkön, és simítsuk át vele a hajunkat. Ezt követően húzzunk egy oldalválasztékot, és fésüljük az összes hajunkat a kívánt oldalra. Fixáljuk hajspray-vel, és a szabad fül mögötti részt tűzdeljük meg hullámcsatokkal, hogy az ott lévő haj a fejünkhöz lapuljon. A hullámcsatokat grafikus díszítőelemként párhuzamosan vagy kereszt alakban is beletűzhetjük a hajunkba. Vagy akár elegánssá is tehetjük az összhatást egy feltűnő hajpánttal. Oszlassunk el egy kevés hajformázókrémet vagy hajolajat az ujjainkon, és utolsó lépésként ezzel simítsuk át a loknikat. Ez ápolt csillogást ad a hajnak és kiemeli a hullámokat. A smink ennél a stílusnál visszafogott és természetes marad, a szemeket csillámló, réz árnyalatú szemhéjfestékkel enyhén hangsúlyozzuk.

TIPP: Ezt az aszimmetrikus frizurát egyenes hajból is megalkothatjuk. Ehhez készítsünk hajvasalóval lágy hullámokat, vagy egy hajsütő vassal göndörebb loknikat a hajunkba. Ha szeretnénk, részben kikefélhetjük őket. A jobb formázhatóság érdekében dolgozzunk a száraz hajba szárazsampont, a nedves hajba pedig hajformázó habot vagy mousse-t. Ettől a haj dúsabb hatású lesz, a hullámok pedig tartósabbá válnak. Minél vékonyabb és egyenesebb a haj, annál többet tegyünk rá a termékből.