Active Beauty
Hogy még élvezetesebb legyen az anyaság

Így lelhetünk még több örömet az anyaságban

Hogy még élvezetesebb legyen az anyaság

Az anyaság fantasztikus dolog – meg persze néha rendkívül nehéz is. Csodálatos pillanatok, megfizethetetlen ölelések, szagos pelenkák, átvirrasztott éjszakák és iszonyatos stressz egyaránt jár vele. Ám ahogy az az élet minden területére igaz, az anyaság legnehezebb helyzeteinek is megvannak az előnyei. Ha képesek vagyunk meglátni ezekben a szituációkban a jót, minden könnyebb lehet. Ezekkel a tippekkel még több örömöt lelhetünk az anyaságban – ezáltal gyermekeink is egy boldogabb anyukát kapnak.

A filterezett képek helyett éljük meg a valódiakat

Ha folyton arra koncentrálunk, hogy életünkből a lehető legjobb fényből és szögből lőjünk fotókat, majd megtaláljuk a legelőnyösebb szűrőket hozzájuk, akkor csak a virtuális életünket éljük, a valódit nem igazán. Éljük hát meg a pillanatokat a jelenben.

Nevessünk, amikor csak tehetjük

Oké, nem minden esetben késztet minket egy összetört pohár, kiborult főzelék vagy széttépett könyv nevetésre, de felesleges túl komolyan vennünk a dolgokat. Ha humort csempészünk a félresikerült helyzetekbe, azzal garantáljuk, hogy a nap hátralévő része még jókedvűen telhet.

Szánjunk időt magunkra

Főleg kisbaba mellett tűnik lehetetlen küldetésnek, hogy a saját hobbijainknak hódoljunk, pedig az én-idő minden nő esetében nagyon fontos. Amikor egy kis ideig nem anyaként kell viselkednünk és gondolkodnunk, az feltölt – és hosszú távon jobb szülővé is tesz minket!

Szüneteltessük néha a közösségi médiában való jelenlétünket

Néha szükséges ez is, ugyanis a közösségi oldalak hatására hajlamosak vagyunk másokhoz hasonlítgatni családunkat, ami az elégedetlenségen kívül semmihez nem vezet. A szünetnek további előnye, hogy időt nyerünk vele.

Ne akarjunk tökéletesek lenni

Senki sem lehet tökéletes, akármennyire is törekszik rá. A tökéletességre való törekvésnek ráadásul megvan az a veszélye, hogy amint valami nem úgy sikerül, ahogy szerettük volna, elkezdjük hibáztatni magunkat, és úgy érezzük, kudarcot vallottunk. Kíméljük hát meg magunkat ettől a felesleges stressztől.

Ne maradjunk le a képekről

Mi vagyunk azok, akik a legtöbb képet készítik a gyerekekről, de vajon hányon szereplünk mi is? Legalább néhány fotóra ugorjunk be mi is, így a kép komponálása helyett részesei lehetünk a pillanatnak – és milyen jó lesz visszanézni ezt is egy-egy nehéz napon.

Béküljünk ki a rendetlenséggel

A játék vagy közös főzőcskézés közben kialakult káosztól még nem leszünk trehány emberek. Ahelyett, hogy bosszankodnánk a rendetlenség miatt, legyünk hálásak azért az értékes együtt töltött időért, amely közben kupi lett.

Fogadjuk el a testünket

Ahelyett, hogy szidnánk magunkat és gyűlöletet éreznénk a szülés utáni testünk iránt, adjunk neki hálát, hogy kilenc hónapon át biztonságot adott gyermekünk számára. A természet csodája, hogy a nők ilyesmire képesek! A testünk iránti szeretetnek pedig szépítő hatása is van…

Dicsérjük meg magunkat

Ha gyermekeink nem felemás zokniban és gondosan elkészített tízóraival lépnek ki az ajtón – és időben –, az igenis egy apró győzelem, amiért megveregethetjük a vállunkat. Ha büszkék tudunk lenni az anyasághoz kapcsolódó sikereinkre, az egyértelműen boldogabbá tesz minket.

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés