Active Beauty
5 dolog, amit tegyél meg a szülés előtt magadért
Szöveg: Nagy Viktória

Áldott állapotban

5 dolog, amit tegyél meg a szülés előtt magadért

Már a várandósság 9 hónapjában minden figyelem a szülés utáni időszakra összpontosul. Van azonban pár dolog, amire érdemes időt szakítanod még a baba érkezése előtt. Magad miatt.

Törődj magaddal
Mivel kisbabád születése után nem igazán lesz időd magaddal foglalkozni, érdemes elmenned egy kis kényeztetésre a manikűröshöz, a pedikűröshöz, a kozmetikushoz és a fodrászhoz. Frissítsd fel a hajszíned, és igazíttasd meg a frizurádat. De ha számodra már az is kikapcsolódás, hogy veszel egy kellemes fürdőt a kedvenc könyvedet olvasva, akkor tedd azt. A lényeg, hogy élvezd ki a nyugodt pillanatokat, és foglalkozz egy kicsit csak magaddal, ugyanis egy ideig erre nem lesz időd.

Ne tegyél semmit!
Egy kisbaba gondozása napi 24 órás feladat. Épp ezért használd ki a szülés előtti időszakot a semmittevésre. Feküdj le a kanapéra, és relaxálj! Ezeket a pillanatokat természetesen a pároddal is megoszthatod, a lényeg, hogy csak élvezzétek a csendet és a nyugalmat.
Gyertyafényes vacsora
Hamarosan megszületik szerelmetek gyümölcse, ami azonban azt is jelenti, hogy egy ideig nem igazán lesz időtök a kapcsolatotokkal foglalkozni. Épp ezért használjátok ki a még szabad estéket, és ápoljátok a szerelmeteket – például egy gyertyafényes vacsoránál. Adjátok meg a módját! Öltözzetek fel szépen, és foglaljatok asztalt egy étteremben. Nem kell, hogy exkluzív hely legyen, a kedvenc pizzériátok is tökéletes erre.

Légy spontán!
A szülés után a baba szükségletei kerülnek a középpontba, ráadásul megadott időpontokban kell majd védőnőhöz és gyerekorvoshoz járnod, így nem igazán lesz lehetőséged a spontán dolgokra. Épp ezért próbálj meg most nem tervezni. Élvezd ki, hogy most még Te magad osztod be az idődet. Mihez lenne hirtelen kedved? Elmenni moziba? Felülni egy vonatra, és elutazni valahova? Tedd meg!

Találkozz a barátaiddal
Szülővé válni egyet jelent azzal, hogy az ember már nem tud annyit időt a barátaira szánni. Első gyermeknél az első években hatványozottan igaz ez. Idővel már könnyebben osztod a figyelmed és az energiád, de a nehezen összehozott találkozókon sem fogsz tudni 100 százalékban a barátaidra koncentrálni, hiszen a gondolataid egy része mindig a gyermeked körül forog majd. Épp ezért élvezd ki a szülés előtti időszakot, és szervezz minél több baráti programot.