Active Beauty
Hajápolás a terhesség alatt

Egészséges tincsek nagy pocakkal is

Hajápolás a terhesség alatt

A várandósság során a legtöbb kismamának gyönyörű csillogó és dús a haja, legyen szó hosszú, rövid, göndör vagy egyenes fürtökről. Mi van azonban akkor, ha mégsem ez a helyzet? Ilyenkor mi a teendő? Cikkünkben eláruljuk a legjobb trükköket, hogy szép ápolt legyen a hajunk.

A gyönyörű dús hajat a terhesség során az ösztrogén nevű hormonnak köszönhetjük, ugyanis hatására tovább maradnak életképesek a hajszálak, ami 10 százalékkal dúsabb hajkoronát eredményez. Ez a hormon a placentában termelődik, így már érthető, hogy szülés után miért kell búcsút intenünk dús hajunknak. Fontos azonban megemlíteni, hogy mindössze azok a hajszálak hullanak ki, melyeknek az ösztrogén hatására megnőtt az élettartamuk. A hajhullás kb. 2-4 hónappal a szülést követően kezdődik el, és kb. a szoptatás végéig tart. Ezt követően ismét úgy nő a hajunk, mint a várandósság előtt.

A HAJTÖREDEZÉS MEGELŐZHETŐ!

Házi praktikák a szép hajért

Hajszálaink élettartamának a növekedése nem csak előnyökkel jár, ugyanis egyes estekben szárazabbak lesznek tincseink. Épp ezért hozunk pár szuper ápolási tippet, melyeket várandósság során is bátran alkalmazhatunk.

  • Háromszor tovább tartson a hajunk leöblítése, mint a samponozás.
  • A hajszálaink végeit csak minden második hajmosás során mossuk meg, így nem csak időt spórolunk, hanem meg is védjük őket a kiszáradástól.
  • Hetente egyszer használjunk hajpakolást.
  • Mivel a nedves haj ötször érzékenyebb a száraznál, soha ne dörzsöljük szárazra, csak óvatosan itassuk fel a vizet egy törölközővel. Ezáltal nem tesszük tönkre fürtjeink külső védőréteget.
  • Az olívaolaj is csodákra képes! Hajhossztól függően masszírozzunk be 1-3 evőkanál olívaolajat a hajunkba, majd tekerjük be alufóliával, erre pedig tegyünk egy felmelegített törölközőt. A pakolást minimum 1 órán át hagyjuk hatni, majd mossuk ki.
  • Fakó haj esetén próbáljuk ki a citromból és ecetből készített keveréket. Ez a savas keverék eltávolítja a vízkőmaradékokat, továbbá helyreállítja a hajszálaink pH-értékét. Keverjünk össze 250 ml ásványvizet egy evőkanál almaecettel és egy fél citrom levével, ezt öntsük a hajunkra, majd némi ásványvízzel öblítsük le.
  • A forró levegő károsítja a hajunkat, így hajszárítás során csak langyos levegőt használjuk, a gépet pedig tartsuk legalább 15 centiméterre a fejünktől.
  • A hajegyenesítő termékek fényesítik a fakó hajat hajszárítás során. Ehhez oszlassuk el azt a nedves hajban, majd szárítsuk meg.
  • Tilos: Soha ne használjunk hajegyenesítőt vagy göndörítőt, ha még nedves a hajunk, vagy ha ápolótermékeket masszíroztunk a hajszálainkba. Amennyiben nem fogadjuk meg ezt a tanácsot, akkor fakó és töredezett lesznek a fürtjeink.
  • A hirtelen megjelenő korpát sokszor a stressz és a hormonális változások okozzák. Ebben az esetben speciális samponok képesek normalizálni fejbőrünk állapotát.

MILYEN HAJSZÍN ÁLL ÖNNEK A LEGJOBBAN?