Active Beauty
Varázsolj tengerparti hullámokat a hajadba
Szöveg: Nina Horcher

Szörfös frizura

Varázsolj tengerparti hullámokat a hajadba

A beach waves frizura az idei nyár nagy slágere. Helmut Maier profi stylist elárulja, hogy hogy készíthető el a strandfrizura a különböző hajtípusokból.

Milyen az a tengerpari hullámos frizura?

Ez a fogalom egy lágyan hullámos hajviseletet takar, ami kissé rendezetlen, így olyan, mintha csak a természet alkotta volna. A szörfös stílus megkreálása nem igényel komolyabb idő- és energiaráfordítást. Helmut Maier, a dm minőség menedzsere és vezető stylistja tippeket ad nekünk a hullámos frizura elkészítéséhez.

Csodás tengerparti hullámok – lépésről lépésre

1.) Aludj rá egyet

„A beach waves-ek elkészítésének egyik legegyszerűbb módja az, ha éjszakára fonatokat készítünk a hajunkba” – mondja Helmut Maier. Erre is a „kevesebb több” szabály érvényes: két-három fonattal könnyű, természetes hatású frizurát készíthetünk.
Intenzívebb hullámokhoz a hajadat fonás előtt érdemes némi sós vizes spray-vel enyhén benedvesítened. Korán reggel bontsd ki a fonatokat, és fixáld a hullámokat dúsító hajformázó porral vagy hajspray-vel. A csillogó végeredményhez fújd át a tincseidet fényspray-vel.

2.) Beach waves hajvasalóval

Hajvasalóval is elkészítheted otthon magadnak a tengerparti hullámokat. Helmut Maier profi tanácsa: széles tincseket válassz le, és a hajvasalót ne a hajtövekhez, hanem pár centiméterrel lejjebb helyezd, forgass egy teljes kört rajta, és húzd végig a tincsen. Így haladj végig az összesen.
Ezt követően a loknikat az ujjaiddal vagy egy durva fogú fésűvel lazítsd fel, és esetleg hajspray-vel vagy volumennövelő porral fixáld.

Tipp: A tengerparti hullámok akkor a legszebbek, ha kissé kócos és rendezetlen hatásúak. Ezért nem tanácsos az elkészítésükhöz olyan terméket használni, ami túlságosan is összeragasztja a hajadat: hajlakk helyett tehát inkább középerős hajspray-vel fújd át a fürtjeidet.

3.) Hajspray, dúsító hajformázó por vagy hajfény

A sós vizes hajspray a hajat textúráltabbá, és olyan hatásúvá teszi, mintha a strandon, a levegőn száradt volna meg. Ezenkívül a volumennövelő por is kiválóan alkalmas a tengerparti hullámok elkészítésére, ami nemcsak dúsabb hatásúvá teszi a frizurádat, hanem highlightokat is varázsol bele, amitől az összhatás csak még látványosabbá válik.
A beach waves-ek a durva struktúrájuk miatt matt hatást kelthetnek. Egy fényspray segít életet lehelni beléjük.
Természetesen hullámos haj: „A hullámos haj meglehetősen makrancos tud lenni” – mondja Helmut Maier sztárfodrász. Ha eredetileg is hullámos a hajad, akkor érdemes a már meglévő hullámokból kihoznod a maximumot, és nem megerőszakolni őket – például hajvasalóval más formát adni nekik.

Egyenes haj: nagyon egyenes haj esetén valamivel erősebben érdemes behullámosítanod a tincseidet, mert idővel úgyis valamelyest kilógják magukat.

Rövid haj: a rövid hajat vad stílusúra tanácsos formázni, hogy a hullámok ne keltsenek túlságosan „jókislányos” hatást.

Hosszú haj: a hosszú haj számos formázási lehetőséget kínál. Ennél a hajhossznál is ajánlott valamivel erősebben hullámosítani a tincseket, hogy idővel ne rúgják ki túlságosan magukat.