Active Beauty
A női orgazmus: a szexológus tanácsai

Here she comes

A női orgazmus: a szexológus tanácsai

Legfőbb ideje, hogy mi, nők is felfedezzük a testünket, rájöjjünk, hogy mi vált ki belőlünk jó érzést és elégedettség-érzetet, és hogy valójában mire is vágyunk. Belepirulás nélkül és sok-sok odaadással, Dr. Dania Schiftan szexológus tippjei segítségével.

Coming soon: íme a hüvelyi orgazmus receptje

Dr. Schiftan „Coming Soon” c. könyvében 10 tippet oszt meg olvasóival, hogy ők is átélhessék a gyönyört.

1. Térkép a női testhez

Hogy lehet a nőknek orgazmusa? Dr. Schiftan a könyvében azt tanácsolja, hogy vegyük szemügyre közelebbről az intim testrészünket. Sok nő például nincs tisztában azzal, hogy hol található a G-pontja, ahogy azzal sem, hogy valójában mekkora a csiklója. Nekik tanácsos tanulmányozniuk egy anatómiai rajzot, vagy a kezükkel felfedezni önmagukat.

2. Gyakorlat teszi a mestert

Mennyire jól ismered a tested? Volt már valaha hüvelyi orgazmusod? Dr. Schiftan szerint a fiúk lazán állnak a szexualitás témájához, és könnyedén és játékosan fedezik fel önmagukat. Mivel a lányok nemi szerve „eldugottabb” helyen van, gyermekkorukban és fiatalkorukban kisebb késztetést éreztek arra, hogy megismerkedjenek vele. Ennek következtében gyakori, hogy csak megszokott érintések (például a csiklójuk stimulációja) által képesek izgalmat érezni, a felfedezetlen pontokon nem. Az írónő könyvében a következő hasonlattal él: „Olyan ez, mint amikor elkezdünk egy hangszeren játszani. Ha eleget gyakorlunk, virtuózokká válhatunk.”

3. A repertoár bővítése

Idézd fel az emlékeidet, és gondold végig, hogy az önkielégítés során mely érintések váltottak ki belőled jó érzést. Ha ez megvan, akkor szépen lassan elkezdheted bővítheted a repertoárt. Légy nyitott az újra! Kis lépesekkel haladj, mindig csak egy kicsivel térj el a régi, jól ismert mintától. Ennek köszönhetően egyre könnyebb lesz izgalomba jönnöd, és orgazmust átélned anélkül, hogy a partnerednek mindig mindent jól kellene csinálnia.

Plusz tipp: Ha gondolod, szexjátékokkal is kísérletezhetsz.

4. Új pozitúrák

Testtudatosság és jobb vérkeringés: csupán két pozitívum a sokból, ami akkor vár rád, ha hajlandó vagy új pózok kipróbálására. Nehezen tudsz átkapcsolni, és testestül-lelkestül átadni magadat az élménynek? Ebben az esetben is sokat segíthet, ha aktívabbá és kísérletező-kedvűbbé válsz az ágyban: tudatosan irányítsd át a fókuszt a fejedben cikázó gondolatokról a testedre, valamint igyekezz ellazulni, így könnyebben eljuthatsz a csúcsra.

5. Intimtorna

Nemcsak a kismamák szülés után, az intimtornából minden nő profitálhat. Hogy jobban tudjuk irányítani a medencefenekünk izmait, és ezzel növeljük az orgazmus esélyeit, érdemes speciális intimtorna gyakorlatokat beépítenünk a mindennapjainkba. Vannak sportos nők, akik ezen a területen nagyon feszesek. Mások pedig egyszerűen nem képesek akaratlagosan megfeszíteni és ellazítani a medencefenék-izmaikat. Pedig Dr. Schiftan szerint az orgazmusra vágyó nőknek ez utóbbi képességre szükségük lesz.

6. A szex a fejben kezdődik

A szexuális fantázia jó dolok, viszont nem előnyös, ha csak ennek segítségével tudunk izgalomba jönni. Elsősorban a testünkre kell fókuszálnunk, ne külső ingerektől várjuk a hatást. Az erotikus irodalom például gazdagíthatja az életünket, viszont nem jó, ha a testi érintést nem érezzük legalább olyan izgatónak.

7. Mozogj!

Dr. Schiftan egyik tippje a medence hintáztatása. A medence lassú (vagy akár gyorsabb) ringatása hozzásegíthet minket a hüvelyi orgazmus átéléséhez. Ez a fajta mozgás javítja a vérkeringést, és egyszer meglazítja, másszor megfeszíti az izmokat. A legjobb, ha először egyedül próbáljuk ki. Az interneten találunk hozzá videós útmutatót.

8. Figyelj oda magadra

Szép dolog, ha szex közben a partnerünk kedvében szeretnénk járni. Ha viszont kizárólag a másiknak akarunk örömöt szerezni, s eközben a saját érzéseink háttérbe szorulnak, akkor a saját vágyaink kielégítetlenek maradnak. Dr. Schiftan a könyvében bemutat egy párt, ahol a barátnő elkezdett a saját érzéseire koncentrálni az együttlétek során, és sikerült sokkal mélyebben átélnie azokat. És a partnerének is nagyon tetszett ez.

9. Hangolódjatok egymásra

A sikerhez türelemre van szükség. Mert ha a pár egyik tagja elkezd kísérletezni, új pozitúrákat kipróbálni, akkor a másiknak is követnie kell őt, hogy egy szép páros tánc alakulhasson ki közöttük.

Plusz tipp: A sikosító használata kellemes érzést biztosíthat. A dm webshopján számos fajta közül választhatsz.

10. Új utakon orgazmussal vagy anélkül

Sok párnak van már egy bevált mozdulatsora, ami garantáltan eljuttatja őket a csúcsra. Ezt kvázi úgy optimalizálták, hogy azokat a pózokat és érintéseket, amiknek nem volt hatása, kihúzták a koreográfiából. Az új kipróbálásához bátorság szükségeltetik, és csak ha türelmesek vagyunk, akkor lesz a munkánknak gyümölcse. Akár a slow sexnél, itt is inkább az a lényeg, hogy a pár mindkét tagja élvezze az együttlétet, egymásra tudjon hangolódni, megélje a pillanatot, mintsem hogy így vagy úgy, de eljusson a csúcsra. Dr. Schiftan könyvében egy olyan párról is mesél, akik a játékosabb és kevésbé célorientált együttlétek révén újra gyengédebbé és empatikusabbá váltak egymás iránt a mindennapokban is.

Az alábbi termékeket keresd a dm Online Shop-ban: