Active Beauty
Mit tudnak a gua sha kövek?

Megéri kipróbálni őket

Mit tudnak a gua sha kövek?

Mi a gua sha?

Ez a szépségápolási trend Ázsiából származik, ahol már évszázadok óta ismerik a kövek pozitív hatásait, így azokat előszeretettel használják a hagyományos kínai orvoslásban, a bőrápolásnál és masszázsoknál egyaránt. Egy kezelés során a gua sha kövek óvatosan lehántják a bőrt, ami ezt követően enyhén kivörösödik. A szakemberek úgy vélik, hogy egy ilyen arcmasszázst követően a bőrből pikk-pakk eltávoznak a méreganyagok.
 

K-BeautyHogyan működik?

Az arcodban 26 izom található, továbbá számos nyirokcsatorna. Amikor fáradt és stresszes vagy, ezek az izmok megmerevednek és megkeményednek, aminek következtében duzzanatok keletkeznek, az arcbőröd pedig fénytelen és fakó lesz. A gua sha masszázs épp ezen segít, ugyanis fellazítja az arcizmokat és serkenti a véráramlást. A kövek hullámos, illetve szív formájuknak köszönhetően tökéletesen idomulnak az arckontúrokhoz. A gua sha kövek sikere továbbá annak is betudható, hogy a kezelés során nem szükséges semmilyen mesterséges anyagokat tartalmazó készítmény használata, mindössze a kövekre és némi olajra van szükség.
 
A gua sha masszázs pozitív hatásai

- A gua sha masszázst leginkább az öregedésgátló hatása miatt alkalmazzák, de ennél sokkal többet tud:
- Üde arcbőr: A masszázs serkenti a vérkeringést, így az arcbőrünk sokkal frissebb és üdébb lesz.
- Méregtelenítés: A masszírozó mozdulatoknak hála gyorsabban eltávoznak a méreganyagok, így kiürülnek a szervezetünkből a különféle salakanyagok, savak és mérgek. Ezzel magyarázható az is, hogy a masszázs hatására kevésbé lesz pattanásos a bőr. Ennek ellenére nem javasolt aknés bőr, illetve nyílt pattanások esetén, hiszen ilyen esetben a baktériumok szétkenődnek a bőrön, amitől súlyosbodhat az akné.
- Bőröregedésgátló: Mivel az arcizmok ellazulnak, csökken a ráncok száma. Ez főleg a mimikai ráncokra igaz.
- Fejfájás ellen: A gua sha masszázs egy természetes módja a fejfájás enyhítésének, ami lazító és nyugtató hatásának köszönhető.
- Pórusösszehúzó: Ha a gua sha köveket a hűtőben tárolod, akkor egy rendkívül frissítő masszázsban lesz részed, továbbá az sem mellékes, hogy a pórusok összehúzódnak a hideg hatására.
- Halványítja a szem alatti karikákat: A hideg köves masszázs továbbá arra is tökéletesen megfelel, hogy enyhítsen a szem körüli duzzanatokon.
- Intenzívebb hatás: Egy ilyen masszázzsal sokkal jobban be lehet dolgozni a bőrbe az ápolókrémeket, így az azokban található hatóanyagok hatása is felerősödik.
- Csökkenti a stresszt: A többi masszázshoz hasonlóan elűzi a stresszt. Mindössze 5 perc is jelentősen csökkent a benned tomboló feszültségen.
 

A gyógyfüvek ereje