Active Beauty
Karácsony határokkal

Egészséges ünnepek

Karácsony határokkal

Ajándékok beszerzése, adventi kalendárium elkészítése, ünnepi menü kitalálása… Az adventi időszakban annyi teendőnk van, hogy a pihenésre, illetve a testünkkel való törődésre sokszor nem jut idő. Ez azonban nagy baj, hiszen a szervezetünknek szüksége van a lazításra, ellenkező esetben teljesen kimerül, sőt mi több, le is gyengül. Megelőzésképpen hoztunk pár tippet, melyekkel segíteni tudjuk a szervezetünket a regenerálódásban.

#1 – Masszázs

Az érintésnek rengeteg pozitív mellékhatása van, amit az oxitocin nevű boldogsághormonnak köszönhetünk. Ha érintéssel stimuláljuk az idegpályákat, akkor ezáltal olyan jeleket küldünk az agynak, melyek hatására nekilát az oxitocin termelésének. Utóbbi hosszú távon is jótékonyan hat a szervezetünkre, ugyanis lelassítja a légzést és a szívverést, aminek köszönhetően teljesen megnyugszunk és kikapcsolódunk. Épp ezért azt ajánljuk, hogy az olyan stresszes időszakokban, mint a karácsony, mindig szakítsunk időt egy jó masszázsra. Amennyiben nincs időnk elmenni egy szakemberhez, akkor kérjük meg például a párunkat. Ha erre sincs lehetőségünk, akkor a tarkónkat, a karjainkat és a lábainkat mi magunk is meg tudjuk masszírozni. Ehhez használjunk speciális masszázsolajokat, melyek illatától még könnyebben kikapcsolódunk.

6 UTOLSÓ PILLANATOS KARÁCSONYI DEKORÁCIÓS TIPP

#2 – Tegyünk jót a lábainkkal

Az ünnepi rohanásban nem csak az idegeink, hanem a lábaink is kikészülnek, így a talpaink megérdemlik az extra kényeztetést. Mit szólnánk egy mézes-tejes lábfürdőhöz? Ehhez tegyünk némi langyos vízhez 250 ml tejet és 3 evőkanál mézet, jól keverjük el, majd 15 percig áztassuk benne a lábainkat. Az idő letelte után puhák és selymesek lesznek, így biztosan kibírnak pár újabb rohangálós napot.

#3 – Szünet az arcbőrnek

A gőzfürdő tökéletes választás az arcbőrünk tisztítására és felfrissítésére. Ehhez szükségünk lesz egy pohár szárított fűszerre, amit tegyünk egy nagy tálba, majd erre öntsünk két liter forró vizet. Ezután egy törölközővel a fejünkön hajoljunk a gőz fölé, és pár percig élvezzük a semmittevést. Ha végeztünk, akkor mossuk le az arcunkat langyos vízzel. Nagyon fontos, hogy mielőtt kiélveznénk a gőzfürdő jótékony hatásait, mindig alaposan tisztítsuk meg az arcbőrünket.

SAJÁT KEZŰLEG, SZERETETTEL KÉSZÍTVE

#4 – Étkezés és mozgás

Annak érdekében, hogy a szervezetünk ne gyengüljön le, hanem bírja a rohanást, nagyon fontos, hogy fokozottan figyeljünk a kiegyensúlyozott étkezésre. A sok vitaminon kívül elegendő nyomelemet is be kell vinnünk a szervezetünkbe, például vasat és cinket. Utóbbi hiánya ugyanis növeli a fertőzésveszélyt. Az olyan zöldségek fogyasztása javasolt, mint a póréhagyma, a zeller, a fehér káposzta, a sárgarépa, a kelkáposzta és a spenót. Ezeken kívül természetesen együnk minél több gyümölcsöt, ne igyunk alkoholt, rendszeresen mozogjunk, és legalább hét órát aludjunk minden nap.