Active Beauty
Izgalmas melírtechnikák

Csík csík hátán

Izgalmas melírtechnikák

#1 – Balayage
A balayage kifejezés a balayer igéből ered, ami magyarul a söprés szónak felel meg. Ez már egy picit utal a kivitelezésre is, amely során a fodrász a festéket egyenként viszi fel a laza tincsekre. De ezt nem a teljes hajkoronánkon teszi meg, leginkább azokra a tincsekre koncentrál, melyek a fejünk közepén, illetve az arcunk közelében találhatóak.

#2 – Foilyage
Alapvetően nincs túl nagy különbség a balayage és a foilyage között. Az egyetlen ellentét, hogy a fodrász fóliát is használ a festés során, amit a hajvégeknél felhajt, így azon a részen sokkal intenzívebb lesz a végeredmény.

#3 – Ombré
A balayage-zsal ellentétben ennél a technikánál nem csak egyes tincseket fest be a fodrász, hanem a teljes hajkoronánkra viszi fel a két főszínt. A hajtövet sötétebbre festi, majd a hajvégeket világosabbra. Ez a melírtechnika rövidebb haj esetén is tökéletesen működik és fantasztikusan mutat!

#4 – Sombré
A sombré a soft ombré rövidítése, amiből már nagyban fény derül ennek a technikának a lényegére. Ezt a típusú melírt ugyanúgy kell kivitelezni, mint az előbbit, azzal a különbséggel, hogy az átmenet sokkal lágyabb, ugyanis csak két-három árnyalatnyi eltérés van a két főszín között.
 
#5 – Flamboyage
A flamboyage két melírtechnika, a balayage és az ombré ötvözete. Előbbivel ellentétben ennél a verziónál sokkal láthatóbb az átmenet, viszont nem annyira extrém, mint az ombré esetén. A színt fólia használata nélkül viszi fel a fodrász, a végeredmény pedig olyan, mintha a nap szívta volna ki a tincseinket.

#6 – Pastelage
A pastelage-nál leggyakrabban barack, rosé és türkíz árnyalatokat használnak, melyeket balayage technikával visznek fel a hajra. Az ilyen típusú haj nem csupán fesztiválokon mutat jól, hanem akár a strandon vagy egy kávézóban is. Ilyen frizurával rögtön az érdeklődés középpontjába kerülünk.

#7 – Blush Balayage
A blush balayage sokban hasonlít a pastelage-ra, azonban ehhez a technikához csak rózsaszínt szokták használni. Aki színesebb hajat szeretne, de nem akarja, hogy az egész hajkoronája pink legyen, annak ez a technika bizonyul jó választásnak, hiszen ezzel csak pár tincs fog rózsaszínben pompázni.