Active Beauty
Praktikák otthoni hajfestéshez

Otthoni hajszínező-kisokos

Praktikák otthoni hajfestéshez

Az otthoni hajfestés nem bonyolult művelet. Csak pár apró dolgot kell betartanunk, és a csodás hajkorona garantált. Íme, a legjobb hajfestési praktikák.

Előkészületek

A szakemberek azt javasolják, hogy ne közvetlenül festés előtt mossunk hajat, hanem egy-két nappal korábban, mert így lesz tökéletes – egyenletes és tartós – a végeredmény. Fontos, hogy ilyenkor ne használjunk semmilyen hajformázó anyagot (zselét, hajhabot, hajlakkot), mert a festék nem tud megtapadni és hamarabb lekopik.

Ha hajkoronánk váll alá ér vagy göndör és sűrű, akkor két doboznyi biztosan kell majd a festékből. És szerezzünk be a hajfestéshez ecsetet is, amely megkönnyíti az anyag egyenletes felvitelét és eldolgozását a töveknél. Teszteljük, hogy melyik típussal tudunk a leghatékonyabban dolgozni: a tubusos, a hab, a krém vagy a gél állagúval, és a továbbiakban használjuk azt.

HOSSZÚ, EGÉSZSÉGES HAJRA VÁGYIK? TÁPLÁLKOZZON ÍGY!

A megfelelő árnyalat kiválasztása

Ha két-három árnyalatnál többet szeretnénk változtatni a hajszínünkön, akkor az otthoni hajfestést felejtsük el, és inkább bízzuk szakemberre magunkat. Ha viszont csak egy-két fokozatról van szó, élénkítenénk, mélyítenénk a színét vagy csak fényt szeretnénk adni tincseinknek, akkor bátran vágjunk bele egyedül. A megfelelő szín kiválasztásánál azonban legyünk óvatosak. Lehetőleg végezzünk egy tincsen próbafestést, nehogy meglepetés érjen bennünket.

Soha ne használjunk olyan hajfestéket, amelyiknek lejárt a szavatossága. Az ilyen termék kevésbé hatékony, nem színezi be megfelelően a hajat, és allergiát is okozhat.

 

Így fessük be a hajunkat!

Mielőtt nekikezdenénk a festék felvitelének, a hajtöveknél kenjük be a bőrünket vazelinnel vagy kókuszolajjal, hogy nem fogja be a bőrünket a pigment.

Ha nincs állandó választék a hajunkban, akkor osszuk négy részre. Húzzunk egy vonalat középen, kettőt pedig oldalt. Kezdjünk a középső vonalnál, majd folyamatosan haladjunk a szélsők felé. Mindig a tövektől induljunk, és ha az már rendben van, akkor haladjunk tovább a haj hosszára. 10 perc elteltével vizezzük be a kezünket és a tincsek tövét dörzsöljük át, hogy a festék jól beszívódjon a hajszálakba. Masszírozó mozdulatokkal oszlassuk el a festéket a hajunkon, és a hatóidőt mindenképpen tartsuk be.

A HAJTÖREDEZÉS MEGELŐZHETŐ!

Gondoskodjunk az ápolásról is!

Hajfestést követően mindig kényeztessük hajszálainkat hajbalzsammal vagy pakolással, amely segít a visszahidratálásban illetve a festék által megnyitott kutikulák bezárásában. Szerezzünk be kifejezetten festett hajra való sampont és balzsamot, mert ezek növelik a festés tartósságát, és szebb, egészséges fényt adnak hajkoronánknak.