Menü

Színes egyéniség

Minden napra új hajszín

Home » Szépség » Frizura » Színes egyéniség - 07.2018

Pillanatok alatt felvidítanak: a kimosható hajszínezőknek másnapra nyomuk sem marad – ha ön is úgy akarja.

A kimosható hajszínezőkkel akár pár napra is megváltoztathatjuk hajszínünket

Rózsaszín egy napra? Kipróbálni egyszer egy Insta-trendet? Kipróbálni az egyszarvúsörényt, a rágógumiszínű hajat, a türkiz dip dye festést vagy a szivárványhajat anélkül, hogy tönkretenné a haját? Az új kimosható hajszínezőknek köszönhetően akár mindennap megváltoztathatja a hajszínét. Ma lila, holnap színes csíkok, holnapután pedig újra az eredeti szín. Az egész hajat átszínezni vagy csak néhány tincset befesteni – szinte minden lehetséges.

Függetlenül attól, hogy hajkrétával, színező spray-vel vagy kimosható festékkel festi a haját, mindegyik színezőt könnyű használni és fantasztikusan kombinálhatók egymással – és ha nem sikerült igazán jól, csak tartsa a fejét a víz alá. A színhatás változhat egy kissé attól függően, hogy melyik módszert választotta, és milyen a természetes hajszíne, ugyanakkor a kimosható színezők minden hajszínre alkalmazhatók.

Hajszínező spray

A klasszikus az ideiglenes hajszínezők között, ami főképp a karneváli szezonban garantálja a vidámságot. Óriási a választék az árnyalatokban, különösen a mindig népszerű pasztellszínekben. A színező spray-kkel az egész haj festését vagy az ombré stílust is pillanatok alatt megvalósíthatjuk. A highlightok kicsit macerásabbak, de ez is kivitelezhető otthon. A színező spray-ket hasonlóan kell használni, mint a hagyományos hajspray-t. Sötét hajon kevésbé hatékonyak, így azt többször is át kell fújni vele. Érdemes egy vállra terített törülközővel megelőzni, hogy a hajon kívül más is olyan legyen. Ha mégis megesett a baj, a spray-t 30 fokon könnyedén ki lehet mosni a ruhából.

Így működik:

Ha az egész hajat szeretné beszínezni, mindig válasszon le nagyobb tincseket, és egymás után színezze be őket. Körülbelül 20 cm távolságból felülről lefelé, közvetlenül a hajra fújja a spray-t. Csak azután formázza a hajat, hogy megszáradt. Az egész haj befestéséhez körülbelül két flakonra lesz szüksége. Ha csak néhány tincset szeretne beszínezni, akkor használjon melírsapkát, vagy a beszínezni kívánt tincset tegye alufóliadarabra, ami eltakarja a haj többi részét. Ebben az esetben is igaz, hogy minél többet fúj a hajára, annál erősebb lesz a szín, és annál tovább tart.

MINDEN A VÉKONYSZÁLÚ ÉS A VASTAGSZÁLÚ HAJRÓL

Hajkréta

A hajkréta tökéletes a precíz munkához, például a hableány frizurához, aminél minden egyes tincs különböző színű. Bár ez a módszer időigényesebb, többféle lehetőséget kínál. A kréta nem hatol be a haj belsejébe, így nem is károsítja azt. Nem nagyon különbözik a hagyományos krétától, ebben is a mész hordozza a színt, ami lazán tapad a dolgok felszínére, így könnyen ki lehet mosni.

A hajkrétát bármilyen természetes vagy akár festett hajszínen lehet használni – de a legjobb hatást a szőke hajon lehet vele elérni. Ez esetben is fontos, hogy festés közben megvédjük a ruhánkat és az ujjainkat.

Erre van szükség:

  • Hajkréta
  • Hajvasaló
  • Hajspray
  • Eldobható kesztyű

Így működik:

  1. Válassza el a tincseket a haj többi részétől, és kissé nedvesítse be azokat.
  2. Színezze be a tincseket a hajkrétával felülről lefelé. Ha intenzívebb színt szeretne elérni, ismételje meg kétszer-háromszor.
  3. Amikor mindent beszínezett, fixálja a végeredményt. Ehhez nyomja a hajvasalót közvetlenül a beszínezett tincsekre. A hő ugyanis megköti a pigmenteket a hajon.
  4. Egy kis hajlakkal felturbózva a hajkréta a következő mosásig a hajon marad.

FRUFRU, AHOGY A SZTÁROK VISELIK

Kimosható festékek

A kimosható festékek akár tíz napig vagy öt hajmosásig is tartanak, mielőtt eltűnnének a hajról. A hajfestékhez hasonlóan visszük fel a hajra, majd öblítjük ki. Minél világosabb a haj természetes színe, annál jobban látható lesz a színezés. A világos hajon minden árnyalat jól látszik, a kék és lila árnyalatok a középbarna hajra megfelelőek. A piros, a türkiz és a burgundi vörös még a nagyon sötét hajon is jól látszik.

Így működik:

Terítsen törölközőt a vállára, hogy védje a ruháját, és húzzon fel egy eldobható kesztyűt. Először csak egy kis tincset színezzen be, hogy tesztelje a festéket. Ha az eredmény nem elég intenzív, hagyja rajta még öt–tíz percet. A színezés előtt és után ne feledkezzen meg a hidratálásról.

Tipp: Ahhoz, hogy a szín tovább maradjon ragyogó, két hétig ne mossuk a hajat korpásodás elleni samponnal.

 

4 különböző színezési lehetőség

Kedvünk szerint színezhetünk néhány tincset vagy akár teljes hajkoronánkat is

HOSSZÚ, EGÉSZSÉGES HAJRA VÁGYIK? TÁPLÁLKOZZON ÍGY!

Milyen frizurákhoz illik a színes haj?

Hosszabb: Az extrém árnyalatokat a legjobb az álltól lefelé kipróbálni. Így bőven van hely a színezős játékhoz.

Visszafogott: Mivel a színezés önmagában feltűnő, a frizura egyébként lehet visszafogott.

Sima: Remekül mutatnak a különböző árnyalatok a sima, egyenes vagy a középen elválasztott hullámos hajban.

Merész: A rövid hajjal is mindenfélét ki lehet találni, például színskálát festeni rá. De színesre festhetjük az oldalválasztékot vagy akár a frufrut is.

Vissza az oldal tetejére
ÉrtemTovábbi információk