Active Beauty
Ezért kell az arcbőrödnek az aloe vera

Csupa csoda!

Ezért kell az arcbőrödnek az aloe vera

Az aloe veráról ódákat zengenek manapság, ami nem véletlen, hiszen számos pozitív hatása van – például az arcbőrre. Ha megismered ezeket, garantáljuk, hogy Te is a rajongója leszel ennek a csodanövénynek és a belőle készült termékeknek!

Már a régi egyiptomiak is tudatában voltak az aloe vera jótékony hatásainak, olyannyira, hogy a halhatatlanság növényének is nevezték. De vajon milyen pozitív tulajdonságai vannak?

Mi az aloe vera zselé?
A zselét az aloe vera növény leveléből nyerik, mely 98,5 százalékban vízből áll. Köszönhető ez annak, hogy a vizet tökéletesen képes elraktározni a zselés szöveteiben, így akár több hónapig is kibírja nedvesség-utánpótlás nélkül. Ezen kívül számos tápanyagot, vitamint, zsírsavat, enzimet, ásványi anyagot és aminosavat tartalmaz.

Az aloe vera pozitív hatásai az arcbőrre

Egyenletes bőrt varázsol
Az aloe vera hatóanyagai nyugtatják a bőrt, így érthető módon előszeretettel alkalmazzák az arcbőrön. Ha rendszeresen használod, nem csak egészséges lesz a bőröd, de friss és üde is. Ezen kívül a foltokat is eltünteti, így szép és egyenletes bőrfelületet eredményez.

Hidratál
Az Észak-Afrikából származó aloe vera nedvességgel látja el a bőrt. Bizonyított, hogy az aloe vera zselé használata nyomán jelentősen megnő a glikózaminoglikánok (így például a hialuronsav) koncentrációja a szövetekben. Ezek egyik legfontosabb tulajdonsága, hogy nagy mennyiségű vizet képesek megkötni, így gazdagon hidratálják a bőrt, és növelik annak rugalmasságát.
 
Antibakteriális hatása van
Ha pattanásos vagy mitesszeres a bőröd, illetve gyakran jelennek meg rajta vörös foltok, akkor szintén javasolt az aloe vera alkalmazása annak baktériumölő és gyulladáscsökkentő tulajdonságai miatt. Az aknéval szembeni jótékony hatását már évekkel ezelőtt bebizonyított egy tudományos kutatás. Noha számos más hatóanyag is létezik ezen bőrproblémák ellen, ezek zömében rendkívül agresszívak, és nagyon szárítják a bőrt. Ezzel szemben az aloe vera az alapos tisztítás során éppen hogy nedvességgel látja el a sejteket.

Öregedésgátló hatása van
A bőröregedés egy teljesen természetes folyamat, azonban ennek a gyorsasága számos tényezőtől függ – ami egyben azt is jelenti, hogy lassíthatunk is rajta. Erre a célra is tökéletes választásnak bizonyul az aloe vera, ami vitaminokkal, enzimekkel, aminosavakkal és másodlagos növényi anyagokkal látja el a bőrt, így megvédi azt a káros szabad gyököktől. Ezen kívül segíti a kollagén és az elasztin termelődését is. A zselé további hatóanyagai bejutnak a bőr mélyebb rétegeibe, ahol aktiválják a sejtmegújulást és sejtnövekedést. Ennek a folyamatnak köszönhetően gyorsabban regenerálódik a bőr, egyúttal lassul a ráncok kialakulása.
 

Játssz velünk! 

Töltsd ki 2022. március 13-ig a lent található űrlapot, és válaszolj helyesen a feltett kérdésre, hogy tiéd lehessen a képen látható Garnier termékcsomag! 

 

A nyereményjátékát szabályzatát és az adatkezelési tájékoztatót itt éred el.
EREDMÉNYHIRDETÉS

A játék lezárult. Mindenkinek köszönjük a részvételt. Rengeteg helyes megfejtés érkezett, alább az 5 szerencsés nyertes, akit e-mailben is értesítünk:

- G. Judit, Pécs
- B. Emese, Budapest
- K. Katalin, Budapest
- H. Bernadett, Sümeg
- R. Lívia Barbara, Eger 

Az űrlap nem érhető el, a nyereményjáték véget ért.