Active Beauty
Csipkebogyó olaj

Superfood a bőrödnek

Csipkebogyó olaj

A csipkebogyót a legtöbben teaként fogyasztják, pedig a bőrápolásnál is ajánlott használni, hiszen számos olyan értékes hatóanyagot tartalmaz, amely még szebbé varázsolja a bőrt.

Mi a csipkebogyó olaj?
A csipkebogyó olajat különböző vadrózsák szirmaiból nyerik. Jótékony és ápoló hatása az összetevőkben rejlik: A-, C-, E-, B1- és B2-vitamint, ásványi anyagokat, antioxidánsokat és telítetlen zsírsavakat, például linolsavat és alfa-linolénsavat is tartalmaz. Ezeknek hála a csipkebogyó olaj tökéletes választás száraz, érzékeny és érett bőrűek számára.

Beauty detoxA csipkebogyó olaj pozitív hatásai
Pattanásos bőr
Először furcsának tűnhet, hogy zsíros bőrre még olajat kenünk, de a csipkebogyó olaj igenis segít! Ennek oka, hogy az így keletkező vékony olajréteg azt az üzenetet küldi a sejteknek, hogy a bőr már el van látva elegendő zsírral, így nem szükséges többet termelniük. Ennek következtében megelőzhető a pattanások és mitesszerek kialakulása, a pórusok optikailag összeszűkülnek, így az arc kevésbé fénylik. Ezen kívül a csipkebogyó olajnak gyulladáscsökkentő hatása is van, szabályozza a faggyútermelést, ezzel is javítva a bőr állapotán.
 
Ráncok esetén
Az utóbbi pár évben a hialuronsav és a retinol lett az elsőszámú hatóanyag, ha öregedésgátlásról van szó – pedig a csipkebogyó olaj ugyanannyira hatékony. Rengeteg telítetlen zsírsavat és antioxidánst tartalmaz, így lelassítja a szabad gyökök képződését, és védelmet nyújt az UV-sugarakkal szemben. Ránctalanító hatását felerősíti, hogy A-provitamin és béta-karotin is megtalálható benne, melyeknek antioxidatív és hidratáló hatásuk van, továbbá serkentik a kollagéntermelést és a sejtmegújulást. Ennek köszönhetően a kisebb ráncok enyhülnek.
 

Niacinamid: A bőrápoló hős


Száraz bőr
A száraz bőrűek szintén kiélvezhetik a csipkebogyó olaj jótékony hatásait, amiért elsősorban a benne található E-vitamin felel, mely nedvességgel látja el a bőrt, míg a telítetlen zsírsavak szabályozzák a faggyútermelést. A linolsav és az alfa-linolénsav gyulladáscsökkentő hatása szintén ápolja a vízhiányos bőrt, így az ennek következtében kialakuló ráncok is halványulnak. További plusz pont, hogy az olaj gyorsan beszívódik a mélyebb bőrrétegekbe, méghozzá visszazsírozó hatás nélkül.

Pigmentfoltok esetén
A csipkebogyó olajban megtalálható C-vitamin bizonyítottan világosítja a sötét pigment- vagy öregségi foltokat. Ez hegek esetén is működik, azaz az olaj rendszeres használatával ezeken is halványíthatunk. Ehhez mindössze annyi a teendőd, hogy lefekvés előtt dörzsölj 3-4 csepp olajat az érintett bőrterületre.