Active Beauty
Tartós rúzs: ezt kell tudnod!

Lip Blushing

Tartós rúzs: ezt kell tudnod!

Dúsabb ajkakra vágysz, melyeket nem kell különféle trükkökkel még szebbé varázsolnod? Ezen kívül akkor is a tartós rúzs lehet a megoldás, ha egyenetlen a szájszéled, herpeszheged van, vagy aszimmetrikusak az ajkaid. Tudj meg többet az eljárásról, a technikákról és minden másról.

Tartós rúzs: milyen esetekben jó választás?

A tartós rúzs gyönyörű dús ajkakat tud varázsolni, ki tudja javítani az egyenetlen szájszéleket (melyek akné vagy herpeszhegek következtében alakultak ki), ki tudja egyenlíteni az aszimmetrikus szájformát, vagy erősebb színt kölcsönözhet az ajkaknak. Minden kívánsághoz megvan a tökéletes technika. A költségeket tekintve: kezeléstől és szalontól függően kb. 80.000 forinttól indul az ajaksatírozás.

Technikák

  • Ajakkontúr: Ebben az esetben csak az ajkak szélei köré húznak egy vonalat. A végeredmény egy tartós szájceruzára hasonlít.
  • Fél szájsatír: Ennél a technikánál meghúzzák az ajkak körvonalait, a színt pedig a száj belseje felé satírozzák el. Ezáltal egy természetesnek ható átmenet keletkezik a tartós smink és a természetes ajakszín között.
  • Teljes szájsatír: Ennél a módszernél a teljes szájat festik ki. Ennek a technikának a legkedveltebb formája a lip blushing, ami rendkívül természetes hatást eredményez, ugyanis nincsenek durva körvonalak, csak egy finom, lágy szín.

Tartós rúzs: hogyan működik?

A kozmetikai szalonban első körben egy tanácsadás során megbeszéled a szakemberrel, hogy melyik kezelési forma az ideális számodra. Ezt követően kiválasztjátok a hozzád passzoló színt, a szakember pedig felrajzolja a megtervezett formát. A kezelést megelőzően eltávolítják a sminket, lefertőtlenítik a bőrt, és egy érzéstelenítő krémet kennek fel. A kozmetikus csak akkor kezdi el egy tűvel bevinni az ajkaid bőre alá a tartós sminket, miután elzsibbadt a szád. Az eljárás a tetoválásra hasonlít. A folyamat közben többször is meg tudod nézni az addigi eredményt, és elmondhatod a kívánságaidat. Közvetlenül a kezelés után a legintenzívebbek a színek. Három-öt nappal később már a kívánt árnyalatban pompázik a szád.


Mennyire fájdalmas a tartós rúzs elkészítése?

Az érzéstelenítés ellenére a kezelés közben jelentkezhet fájdalom. A kezelési módszertől és a saját fájdalomküszöbtől függ, hogy csak egy enyhe csípést érzel, vagy erősebb fájdalmat is tapasztalsz.
A kezelés után megduzzadhat és kipirosodhat az érintett terület, de ez egy héten belül elmúlik.


Mennyi ideig tart a tartós rúzs?

Alapesetben 1,5-2 év után halványodnak el a pigmentek. Viszonylag aktív anyagcsere esetén azonban már előbb is lebontódhat a szín.

A tartós rúzs megfelelő ápolása

  • A gyógyulás során tilos a rúzs és az ápolótermékek használata.
  • Az első hétben nem szabad se csípős, se túl olajos ételeket enni, ezek ugyanis irritálhatják az ajkaidat.
  • Az arctisztítás során csak olajmentes lágy termékeket használj.
  • A kezelést követő napokban kerüld az izzadást és a közvetlen napsugarakat.