Active Beauty
Keskeny ajkak?

Így rúzsozd őket

Keskeny ajkak?

Ki ne vágyna dús ajkakra?! Mielőtt azonban valamilyen szépészeti beavatkozáson kezdünk el gondolkozni, inkább tanuljuk meg, hogyan lehet keskeny ajkakból dúsakat varázsolni.

A legfontosabbat először: míg a sötét színek vékonyítanak, addig a világos árnyalatok épp ellenkezőleg hatnak. Tehát, ha dús ajkakat szeretnénk sminkelni, akkor kerüljük a sötétbarnát, a mély vöröset és az ibolyakéket. Ezek helyett inkább a lazac és a barack színeket részesítsük előnyben, ugyanis a világos és meleg árnyalatok nagyobbnak fogják láttatni az ajkainkat.

#1 lépés – Előkészületek

A megfelelő előkészítés ebben az esetben is elengedhetetlen, hiszen ennek köszönhetően lesz tartós a sminkünk. Ehhez távolítsuk el az ajkainkról az elhalt hámsejteket, amit megtehetünk egy nedves szivacs vagy egy rongy segítségével. Ezt követően kenjünk fel egy ajakápolót, amit hagyjunk hatni. A legideálisabb, ha ezt már előző este megcsináljuk, így reggel nem megy el ezzel az időnk.

IDŐTÁLLÓ SMINKTRENDEK

#2 lépés – Kontúr

Az ajkaink körül mindig legyen egyenletes a bőr, hiszen csak úgy tudjuk szépen meghúzni a kontúrt. Ehhez fogjunk meg egy világos concealert, és a felső ajkunknál – ahol a bemélyedés található – húzzunk egy világos vonalat. Ezt ismételjük meg az alsó ajkunk szélénél is. Mindkét vonalat alaposan dolgozzuk el.

#3 – Szájceruza

Ezután válasszunk egy olyan szájceruzát, aminek a színe megegyezik a rúzséval, és ezzel rajzoljuk körbe a szánk szélét, figyelve arra, hogy nem az ajkaink fölött húzzuk a kontúrt. Középről kezdjük kisebb vonalakkal, majd haladjunk a szánk sarkai felé.

#4 – Szájceruza eldolgozása

Mivel nem szeretnénk, hogy a későbbiekben látható legyen a szájceruzával húzott vonal, ezt alaposan el kell dolgoznunk. Ehhez használhatunk egy fültisztítót vagy egy ecsetet. Az általunk választott eszközzel óvatosan dolgozzuk el a vonalat az ajkaink közepe felé haladva.

A FIGYELEM KÖZÉPPONTJÁBAN: A SZEMHÉJAK

#5 – Rúzs felvitele

Most végre jöhet a főszereplő, a rúzs. Ezt egy ecset segítségével vigyük fel az ajkainkra, aminek köszönhetően nem csak precízebben tudunk dolgozni, de még tartósabb is lesz a rúzsunk. A szín és a szájceruzával húzott kontúrvonal olvadjanak össze egymással.

#6 – Csillogás

A dús hatást tovább tudjuk fokozni, ha szájfényt is használunk. Ez megegyezhet a rúzs színével, de akár átlátszó is lehet. A szájfényt kenjük fel az ajkaink közepére, majd oszlassuk el minden irányba. A csillogás hatására sokkal dúsabbnak fognak tűnni az ajkaink.