Active Beauty
Színes frissítés a szempilláknak: idén a kék szempillaspirál viszi a prímet

Színes szempillák

Színes frissítés a szempilláknak: idén a kék szempillaspirál viszi a prímet

A feketén és barnán kívül számos más szín létezik, amivel kiemelheted a szempilláidat. Az egyik legkedveltebb: a kék szempillaspirál. Természetesen más árnyalatok iránt, mint például a pink vagy a burgundi vörös, is egyre nő az érdeklődés. Ez a trend a hétköznapokban is megállja a helyét, a megfelelő szépségápolási termékek kombinációjával pedig igazán izgalmas és egyedi megjelenést garantál.

Három szín, három megjelenés – Ennyire sokoldalú a színes szempillaspirál

A nyár a színes sminkek főszezonja. Folyamatosan váltják egymást a fesztiválok, koncertek és más szabadtéri rendezvények, melyekre tökéletesen illik egy extravagánsabb smink. Következzen most három inspiráló ötlet burgundi vörös, pink és kék szempillaspirálhoz:

Minimalista szemsmink burgundi vörös árnyalatokban

Ez a meleg hatású intenzív vörös árnyalat rendkívüli eleganciát kölcsönöz a viselőjének, azonban annak köszönhetően, hogy nem egy túlzottan feltűnő szín, a hétköznapokban is viselhető. Így készítsd el a sminked:

 1. Szemceruza: Húzd meg vele a tusvonalat, és satírozd el a szemed körül. Rendkívül jól mutatnak vele a csillogó arany és rozsda árnyalatok.
 2. Szempilla primer: Ahhoz, hogy a szempillaspirál színe intenzív legyen, a pilláidat először formázd meg egy szempilla primerrel. Ezáltal optikailag sokkal hosszabbak lesznek, aminek köszönhetően a felvitt szín még feltűnőbb lesz.
 3. Szempillaspirál: A primer után következik a szín. A pilláidon többször húzd végig a szempillaspirált, hogy jól megtapadjon rajtuk a szín.
 4. Ajkak: Amennyiben tovább szeretnéd fokozni a burgundi vörös smink hatását, akkor ezt egy ugyanolyan színű ajakfénnyel vagy rúzzsal teheted meg.
 5. Smink: A maradék smink legyen visszafogott, hiszen csak így érvényesül ez a különleges szín. Vigyél fel egy kevés highlightert vagy bronzosítót, fess magadnak pár szeplőt, és már el is készült a sminked.

Kinek áll jól?

A burgundi vörös főleg zöld vagy kék szemekhez és világos hajhoz illik, amiben található pár vörös pigment. Ezen kívül nem csak napbarnított, hanem sápadt bőr esetén is érvényesül.

Gondolatok Pinktől: Izgalmas és hangsúlyos szempillák készítése a trendi parti sminkhez

A rikító rózsaszíntől még egy fokkal extravagánsabb lesz a végeredmény, ettől függetlenül azonban úgy is el tudod készíteni, hogy a hétköznapokban is viselhető legyen. Ez főleg abban az esetben igaz, ha mindössze a szempilláidat fested ki ezzel a színnel, és a sminked többi része visszafogott marad.

Ez az árnyalat azonban tökéletes választásnak bizonyul, ha egy izgalmas parti sminket szeretnél készíteni magadnak. Ezekre figyelj:

 1. Szemhéjpúder: Főleg a barack árnyalatok harmonizálnak tökéletesen egy pink szempillaspirállal, továbbá némi nyugodtságot és eleganciát kölcsönöz a szemsminknek. A szemhéjpúdert alaposan satírozd el, hogy a barackszín csak visszafogottan látszódjon. Ha szeretnéd, akkor a belső szemzugba kenhetsz némi csillogó highlightert.
 2. Folyékony szemceruza: Természetesen ez is kapható pink színben. A fesztivál-lookhoz a szem feletti belső részre és annak külső részére kell felvinni, majd az ujjaiddal elsatírozni. Ezt a hatást azonban egy pink szemhéjpúderrel és egy lapos ecsettel is el tudod érni.
 3. Szempilla primer: Ebben az esetben is ajánlott használnod egy szempilla primert, hiszen csak így lesz intenzív a szempillaspirál színe. A készítményt a szemöldöködre is vidd fel, hiszen a színes szempillaspirált oda is fel fogod kenni.
 4. Szempillaspirál: A pilláidat többször kend át, ezután pedig következhet a szemöldököd. Utóbbi esetében érdemes több rétegben felkenned a színt, hiszen csak így fog rendesen fedni.
 5. Smink: Végezetül használj némi highlightert és bronzosítót.


Kinek áll jól?

Főleg a világos bőrrel és hajjal rendelkezőknek előnyös ez a rikító smink, méghozzá leginkább nyáron. Arra figyelj azonban, hogy a bőröd ne legyen túl barna, mert akkor nem érvényesül rendesen a szín.

Haladj a nyár felé izgalmas kékben

Annak ellenére, hogy a kék szín alapvetően egy klasszikus, elegáns és visszafogott árnyalat, a szemek körül feltűnést kelt. Ha a sminkelés terén a „több az több” elvét követed, akkor számodra a kék dekorkozmetikai készítmények bizonyulnak tökéletes választásnak. A kék szempillaspirál kék körmökkel vegyítve rendkívül trendi és menő megjelenést kölcsönöz a viselőjének.

Így készítsd el:

 1. Szemceruza és szemhéjpúder: A sötétkék árnyalatok kombinálása rikító színekkel elképesztő trendi megjelenést eredményez. Ez a szemceruzára is igaz. A tusvonalat és a felső szemhéjat ezért egy sötét színnel fesd ki. Ha azonban még ennél is tovább mennél, akkor a tusvonaladhoz egy kontrasztos színt válassz (például zöld szemceruzát). Szintén rendkívül szépen mutat, ha a szemed minden részét a kék árnyalataiba öltözteted.
 2. Szempilla primer: Ebben az esetben is szükséges egy primer használata ahhoz, hogy még intenzívebb legyen a kék szempillaspirál.
 3. Szempillaspirál: A több az több! A szempilláidat többször fesd át, nyugodtan ess túlzásokba, hogy minél feltűnőbbek legyenek a szemeid.
 4. Smink: Ebben az esetben is rendkívül jól mutatnak a szeplők! Az arany, ezüst és rozsda árnyalatok eleganciát kölcsönöznek, ezáltal remekül mutatnak egy esti smink esetén.


Kinek áll jól?

Ez a smink mindenkinek jól áll, ugyanis bármilyen bőr-, haj- és szemszínhez illik. Nagyon fontos, hogy a szempillákon, azaz a szemeken legyen a fókusz.


Mindhárom megjelenésre igaz: mindenki viseljen azt és úgy, hogy jól érezze magát a bőrében!

A legjobb sminktermékek a dm üzleteiben: