Active Beauty
Ragyogj egész nap
Szöveg: Nagy Viktória

Ragyogj egész nap

Reggel elkészíted a sminked, és pár óra múlva már nem is látszik belőle semmi? Akkor vesd be az alábbi trükköket, melyek segítenek tartóssá tenni a make-upot.

1. Pórusösszehúzó arctisztító
Már az arcápolási rutinodnak is köze van ahhoz, hogy mennyire tartós a sminked. Ennek magyarázata nagyon egyszerű: ha tökéletes az alap, akkor nem kell attól tartanod, hogy idő előtt fényes lesz az arcod, és szétfolyik a make-up. Ha nagyon olajos a bőröd, akkor használj pórusösszehúzó arctisztítót, aminek hatására napközben mérséklődik a faggyútermelés, így és a sminked is a helyén marad.

2. Vedd figyelembe a bőrtípusod
Ahhoz, hogy tényleg tartós legyen a sminked, mindig olyan ápolótermékeket használj, melyek megfelelnek a bőrtípusodnak. Ezért annyira lényeges például, hogy a nappali krémed passzoljon az alapozódhoz.
Amennyiben nem figyelsz erre, akkor az alábbi esetek következhetnek be:
  • Ha zsíros bőrre egy gazdag krémet kensz, akkor a sminked le fog folyni.
  • Ha száraz bőrre egy túl könnyű terméket viszel fel, akkor a sminked meg fog repedezni.
  • Ha az ápolótermék és az alapozó más bázisú – a nappali krémed például olajos, míg az alapozód vizes bázisú –, akkor azok nem fognak összekeveredni.
3. Vizes trükk
Egy Japánból származó sminkpraktika tartósabbá teszi a sminked. Ehhez mindössze vízre van szükséged. Engedj egy tálba hideg vizet, majd a kisminkelt arcodat mártsd bele, és hagyd benne 30 másodpercig. Ennek hatására az alapozó, a concealer és a púder sokkal jobban összeolvad a bőröddel, és tartósan a helyén marad.

4. Ecset helyett szivacs
A sminked tartósabbá tételénél a púder felvitele egy rendkívül fontos lépés. A tökéletes hatás érdekében ehhez ne egy ecsetet, hanem szivacsot használj. Utóbbinak köszönhetően nagyobb erővel viszed fel a púdert, így az jobban rátapad a bőrödre.

5. Megfelelő rétegezés
A sminkelés során arra is kell figyelned, hogy helyes sorrendben vidd fel a különböző rétegeket, ugyanis ez is közrejátszik annak tartósságában. Ha az arcodra púdert tettél, akkor a többi termék is ilyen textúrájú legyen. Ha erre nem figyelsz, akkor bizony könnyen előfordulhat, hogy csak rendkívül nehezen tudod felkenni rá a krémes pirosítót, és a végeredmény foltos lesz. Ennek oka, hogy a pirosító nem tud elkeveredni a púderrel, és nem jut el a bőrig – így pedig nem is marad sokig a helyén.