Active Beauty
Öt tipp: így lesz tartós a rúzsod!
Szöveg: Elisabeth Sas, Theresa Haidinger

Sminkiskola

Öt tipp: így lesz tartós a rúzsod!

Mutatunk néhány olyan technikát, amivel játszi könnyedséggel sminkelhetsz magadnak optikailag telt ajkakat. Valamint tippjeinkkel a rúzsod egész nap az ajkaidon fog maradni, és még az elkenődéstől sem kell tartanod.

Öt tipp az egész nap szép ajkakért

Ajakpeeling a bársonyosan puha ajkakért

Ajakradírok és különböző ápolótermékek segítenek az elhalt hámsejtek eltávolításában, és a szükséges nedvesség visszapótlásában. De a konyhádban is találhatsz olyan dolgokat – például kávézaccot, nyers nádcukrot, tengeri sót, olívaolajat és mézet –, amikkel ugyancsak kiváló alapot készíthetsz az ajaksminkednek. Ezenkívül a fogkefe is egy jól bevált pénztárcakímélő radírozó eszköz. Különösen a folyékony ajakrúzsok felvitele előtt ajánlott radírozni, mert az ajakrúzs ezen fajtája kiemeli az egyenetlenségeket.

Tartósságot biztosító termékek

Miután az ajkaidat gyengéden megtisztítottad, egy dúsító primert ajánlott felvinni rájuk. A chili- és a mentolkivonat finoman megbizsergeti az ajkakat és teltebbé, feszesebbé teszi őket. Ezt követően vigyél fel rájuk egy tartós ajakrúzst, ami száradás után a különleges formulának köszönhetően csak nagyon sokára kezd el lekopni. Egy hidratáló ápolóstift védi az ajak érzékeny bőrét a kiszáradástól. A nap végén a szupertartós ajakrúzsok is egész egyszerűen eltávolíthatók egy vattakorong segítségével.

Teltebb ajkak kontúrozással

Nemcsak az orrt és a járomcsontot érdemes kontúrozni, hanem az ajkaidat is, ugyanis az teltebb hatásúvá varázsolja őket. Válassz egy olyan ajakkontúrceruzát, ami egyezik a szád természetes színével, és húzd át vele az ajkaid külső vonalát. Ha optikailag nagyobb ajkakra vágysz, akkor a kontúrvonalat húzd kicsit túl a szád sarkain. Ügyelj arra, hogy a felső ajakívet ne túl erőteljesen kontúrozd, különben természetellenessé válhat az összhatás. Ezt követően egy a kontúrceruzáéval azonos színű ajakrúzzsal sminkeld ki az ajkaidat.

Ajakdúsítás két színnel

A kontúrtechnikán kívül a „two-tone” trükkel is optikailag teltebb ajkakat varázsolhatsz magadnak. Méghozzá így: elsőként egy dúsító terméket vigyél fel az ajkaidra. Majd válassz ki két ajakrúzst ugyanabból a színcsaládból. A sötétebbet az ajkaid külső felére, a világosabbat a belsőre vidd fel. Finoman dörzsöld össze az ajkaidat, hogy összeolvadjanak az átmenetek. Ezenkívül a csillogó finish is volumennövelő hatású, ezért egy világos ajakfénnyel érdemes feltenned az i-re a pontot.

Csókos ajkak – egész nap

Ha egy-két dologra odafigyelsz napközben, akkor az ajkaid egész ápolt hatást fognak kelteni. Evés után az ajkaidat finoman – dörzsölés nélkül – töröld át egy szalvétával. Ezenkívül érdemes betenned a táskádba egy kis kozmetikai tükröt, amibe, ha napközben belepillantasz, látni fogod, hogy fel kell-e frissítened az ajaksminkedet.