Active Beauty
Így készíts hőségálló strandsminket nyári városlátogatáshoz
Szöveg: Sándor Alexandra

Tündökölj kánikulában is!

Így készíts hőségálló strandsminket nyári városlátogatáshoz

Nyaraláskor kihívást jelenthet az olyan smink elkészítése, ami egyaránt jól mutat a parton, a városban és a fényképeken is, ráadásul egész nap kellemes viseletet biztosít. Van néhány tippünk, hogyan tudod mégis könnyedén megvalósítani!


Ne hagyd ki a fényvédőt!


A bőrgyógyászok az év minden szakában javasolják a fényvédő következetes használatát – nem véletlenül. Az UV-sugárzás ugyanis egészen a mélyebb rétegekig képes károsítani a szöveteket, ami a szerencsésebbeknél „csak” idő előtti öregedéshez vezet, rosszabb esetben pedig akár rosszindulatú bőrelváltozás is lehet a következménye.

Éppen ezért használj olyan fényvédőt a nyári sminked alapjaként, amit kifejezetten arcra fejlesztettek ki! Akár színezett változat is kapható, ami praktikusabb megoldás ilyenkor, mint az alapozó, és többnyire BB krém-szerű fedés érhető el vele. A bőröd igényeitől függően választhatsz hidratáló, anti-aging vagy mattító összetevőkkel gazdagított fényvédőt is az arcodra.

Ne feledd, hogy ha több időt töltesz a szabadban, akkor érdemes 90-120 percenként újra felvinned a fényvédőt – az arcodra is!
Hangsúlyos ajkak egyszerűen


Az ajkaid kiemelését könnyedén, akár egy mozdulattal felvihető, SPF-et tartalmazó színezett ajakápolóval is megoldhatod. A hangsúlyos száj sokkal praktikusabb a nagy melegben – pláne a vízparton –, mint a hangsúlyos szem, hiszen a szemhéjfestékektől még tökéletes alapozás mellett sem várhatod el, hogy nyomtalanul átvészeljék a kánikula és a vízcseppek jelentette viszontagságokat.

A kevesebb több


A nyári sminkelés alapszabálya, hogy a kevesebb több. Ilyenkor a színezett fényvédő, a színezett ajakápoló és egy vízálló szempillaspirál lehet a legjobb barátod, akár egy kis bronzosítóval kiegészítve, a gyönyörűen napbarnított hatás kedvéért. A szemöldöködet formázás után natúran hagyhatod, vagy megzabolázhatod egy kis szemöldökápoló géllel, vagy akár színt és sűrűséget is adhatsz neki valamilyen vízálló szemöldökpor vagy -ceruza segítségével.

Ha mégis komolyabb sminket szeretnél


Előfordulhat, hogy valamilyen alkalomból mégis alkalmi sminket szeretnél viselni nyáron. Ebben az esetben a bőrtípusodnak megfelelő termékek kiválasztása és a megfelelő fényvédelem mellett a sminkfixáló spray lehet a legjobb barátod. Fontos, hogy nem komedogén, vagyis a pórusokat nem eltömítő sminktermékekre voksolj, és gondoskodj arról is, hogy a nap során akár többször is fel tudd frissíteni a sminked – bőrtípusodtól függően akár mattító papír, akár hidratáló permet segítségével.