Active Beauty
Anti-aging szépségápolás férfiaknak

Urakra szabva

Anti-aging szépségápolás férfiaknak

Tény, hogy a férfiak bőre sokkal ellenállóbb, mint a hölgyeké, az idő azonban rajtuk is nyomot hagy. A jó hír azonban, hogy számukra is létezik testre – és bőrre – szabott megoldás.

Így öregszik a férfibőr

Mivel a férfiak bőre az kb. 15-20 százalékkal vastagabb, ellenállóbb és jobban hidratált, továbbá 30 százalékkal több lipidet termel, mint a nőké, lassabban öregszik. Ezeken kívül a férfiak kötőszövetének a felépítése is más. A kollagénrostok egy rendkívül sűrű hálót képeznek, aminek köszönhetően a bőr sokáig marad feszes és rugalmas. Ezért küzd például sokkal kevesebb férfi narancsbőrrel.

Ha azonban beindul a bőr természetes öregedési folyamata, akkor a kollagéntermelés is lelassul, és a bőr sem tudja már olyan mértékben elraktározni a vizet. Az első ráncok az uraknál a szemek és a száj környékén jelennek meg, ugyanis ott rendkívül érzékeny, vékonyabb és sokkal szárazabb a bőr.

Miért öregszik egyáltalán a bőr?

A férfiaknál és nőknél egyaránt a genetikának van nagy szerepe ebben, de számos más külső tényező is befolyással van a bőr öregedésére. Ilyen például:
  • UV-sugárzás
  • Légszennyezettség
  • Alkoholfogyasztás és dohányzás
  • Egészségtelen vagy egyoldalú étkezés
  • Kevés alvás
  • Lelki stressz

Mikor kell elkezdeniük a férfiaknak ránctalanító krémeket használni?

Míg a nőknél a húszas éveik közepén indul el a természetes bőröregedés, addig a férfiaknál 30-35 éves korban kezd el kevesebb hialuronsavat és kollagént termelni a szervezet. Ez azt jelenti, hogy a 30. születésnapod után ajánlott már különféle anti-aging termékeket használnod.

Ránctalanítás 30 éves kortól

Ekkor már véget ért életed azon szakasza, amikor a tesztoszterontermelés a csúcson van. A hialuron- és a kollagéntermelés is lelassul, a szemeid környékén pedig megjelennek az első, szárazság okozta ráncok. Életednek ebben az évtizedében főleg erre a területre kell koncentrálnod. Ez azt jelenti, hogy hidratálnod és védened kell a káros UV-sugaraktól, ugyanis csak így lassíthatod le a ráncok megjelenését.

Ránctalanítás 40 éves kortól

Stressz a munkahelyen, a mindennapos borotválkozás és a káros környezeti hatások már megmutatkoznak a bőrödön, és a jelek egyre jobban láthatóvá válnak. A szervezeted egyre alacsonyabb kollagénszintje is észrevehető nyomokat hagy az arcodon, így annak fáradt és sápadt hatása lesz. Ekkor már olyan ápolótermékekre is szükséged van, melyek antioxidánsokban gazdagok, és megbízható védelmet nyújtanak a káros külső hatásokkal szemben. Ha a bőröd gyakran száraz, akkor most érkezett el az ideje a gazdag anti-aging krémek és szérumok használatának.

Ránctalanítás 50 éves kortól

Ekkor már láthatók az első mélyebb ráncok, bőröd pedig sokkal érzékenyebb, így előbb vörösödik ki, és a szemeid is duzzadtabbak, sőt, akár öregségi foltok és szem alatti karikák is kialakulhatnak. Most már gazdag és regeneráló hatású ránctalanító krémekre van szükséged, melyek magas koncentrációban tartalmaznak olyan hatóanyagokat, mint a retinol vagy a kollagén.