Active Beauty
A legjobb szemszín – smink párosok
Szöveg: Nagy Viktória

Kiemelt tekintet

A legjobb szemszín – smink párosok

A szemhéjpúderek palettája szinte már végtelen. Ahhoz, hogy mielőbb megtaláld a megjelenésedhez és a hangulatodhoz leginkább passzoló árnyalatot, muszáj kísérletezned, és minél több tónust kipróbálnod. De abban azért tudunk segíteni, hogy a szemed színéből kiindulva a színpaletta melyik részén érdemes keresgélned.


Kék szem


A már eleve feltűnő kék szemedet még jobban ki tudod emelni, ha megfelelő színeket használsz. Ha a visszafogottabb árnyalatok rajongója van, akkor a lágy rózsaszín és a barackszínű szemhéjpúderek bizonyulnak a legjobb választásnak. Ezeken kívül a legkülönfélébb barna és bézs árnyalatok is kiemelik a szemeidet. Amennyiben igéző szemeket szeretnél, akkor arannyal és bronzzal, illetve szürkével és feketével próbálkozz. Alapvetően azt érdemes megjegyezned, hogy minél sötétebb kék a szemed, annál erősebb árnyalatokat használhatsz.

Így sminkelj:
 1. A legvilágosabb árnyalatot vidd fel a mozgó szemhéjadra és a szemöldököd alá.
 2. A sötétebb szín kerüljön a szemhéjráncba.
 3. A legsötétebb árnyalatot pedig a szem köré vidd fel.
 4. Végül alaposan satírozd el a szemhéjpúdereket.


Barna szem


A világon a barna szemszín a legelterjedtebb. Ha különlegesebbé szeretnéd varázsolni a sajátjaidat, akkor inkább erősebb és ridegebb színű szemhéjpúdereket használj. A barna szeműek nagy előnye, hogy nagyon sok tónus passzol hozzájuk: a kékes és zöldes árnyalatok ugyanolyan remek választásnak bizonyulnak, mint a lilás és bogyós gyümölcsösek, vagy az elegáns szürkék, aranyok és ezüstök. Mindig azt tartsd szem előtt, hogy minél ridegebb a szemhéjpúder színe, annál melegebb hatása lesz a szemednek.

Így sminkelj:
 1. Kenj egy lágy barack árnyalatot a mozgó szemhéjra, méghozzá a belső szemzugtól haladva a szemhéj közepéig és a szemöldök alá.
 2. Egy rozsdaszínű szemhéjpúdert kenj a külső szemzugba és a szemhéjránc irányába satírozd el.
 3. Egy sötétebb árnyalattal (például barnával) tovább tudod fokozni a hatást.

Zöld szem


Míg a barna az egyik legelterjedtebb szemszín, a zöld a legritkább. Ahhoz, hogy minél jobban ki tudd hangsúlyozni, használj a szemhéjadra lágy rózsaszínt, lilát, szürkét, barnát, bézst vagy aranyat. Ha egy különleges alkalmi sminket szeretnél készíteni, akkor próbálkozz a sötétlilával, ha pedig nagyon merész vagy, akkor egy erőteljes pinkkel.

Így smineklj:
 1. A sötét színt vidd fel a mozgó szemhéjra, és a szemráncon túlra satírozd el.
 2. A világosabb szemhéjpúdert kend a belső szemzugba és a szemöldök alá.


Szürke szem


Ez a szemszín szintén rendkívül ritka. Különleges kisugárzásodat még tovább fokozhatod, ha jól megválasztod a szemhéjpúdered színét. A legtöbb esetben azonban nem egyszerűen szürke a szemed, hanem van egy kis kékes vagy zöldes árnyalata is. Ebben az esetben a bogyós gyümölcsös színek (rózsaszín, pink, lila), az arany és a földszínek emelik ki a legjobban a szemeidet.

Így sminkelj:
 1. A világos szemhéjpúdert az orrodtól indulva vidd fel a szemöldöködig.
 2. Az eggyel sötétebb színt a mozgó szemhéjra és a szemhéjráncba kend fel, és alaposan satírozd el.
 3. A legsötétebb színt vidd fel a szemhéjránc külső részéhez, és egy közepesen sötét árnyalattal satírozd el.
 4. Az alsó szempillák alá szintén a sötét szín kerüljön, majd a külső szemzugnál satírozd el.