Active Beauty
Műszempilla pró és kontra

Vessünk rá egy pillantást

Műszempilla pró és kontra

Előnyök

WOW-szempillák

Még nem létezik olyan szempillaspirál, amivel olyan fantasztikus végeredményt érnél el, mint a műszempillákkal. Utóbbiaknak hála lélegzetelállító lesz a tekinteted, méghozzá nem csak aznap, hiszen megfelelő ápolás mellett akár 5-6 hétig is kitartanak.

Megspórolt idő

Reggelente nem kell hosszasan a szempillák kifestésével foglalkozni, hiszen a műszempilláknak hála mindig elképesztően nézel ki. Szintén plusz pont, hogy este sem kell időt szánnod a szempillaspirál leszedésére.

 

Gyúrjunk szempillára!

Vízálló

Tény, hogy szempillafestékből is lehet vízállót kapni, de mint ahogy azt már fentebb is írtuk, a szempillaspirál nem tud olyan gyönyörű tekintetet varázsolni, sőt mi több, sok esetben apró darabokban mállik le a pillákról. A műszempillák azonban a felrakásuk után 48 órával már teljesen vízállóak, így tökéletes választásnak bizonyulnak a strandszezonra is.

Állandó fekete szempillák

Nagyon kevés ember büszkélkedhet intenzív fekete szempillákkal. Ha Te sem tartozol közéjük, akkor pontosan tudod, hogy a szemeid kihangsúlyozásához mindig használnod kell szempillaspirált. Amennyiben a műszempillák mellett voksolsz, akkor hála azoknak smink nélkül is fantasztikusan nézel ki.
 
Hátrányok

Költségek

A műszempillák felhelyezése még mindig sokkal drágább, mint a szempillaspirálé, így ez sokakat eltántoríthat. Tény, hogy az első alkalom kerül a legtöbbe, hiszen a későbbiekben már csak pótolni kell a lenőtt, illetve kihullott szálakat, ennek ellenére ez nem egy olcsó mulatság.

Összetettebb sminkeltávolítás

Amennyiben nem elégedsz meg a műszempillák adta gyönyörű tekintettel, hanem más dekorkozmetikumot is használsz, akkor számolj azzal, hogy körülményesebb lesz ezek eltávolítása. Nem használhatsz például olajtartalmú sminklemosókat, továbbá nem dörzsölheted a szemeidet.

 

K-Beauty


Ápolás

A szempilláid ápolásáról és tisztán tartásáról semmiféleképpen nem feledkezhetsz meg, így legalább hetente egyszer át kell mosnod a műszempillákat egy speciális szempilla samponnal, hiszen a szempillák közt is megragad a por és a kosz.

"Pillahullás"

Sajnos már az első két hétben elkezdenek kihullani a műszempillák, melynek nyomán üres részek keletkezhetnek. Persze nem biztos, hogy rajtad kívül, hogy ez másnak is feltűnik, de ha tudod magadról, hogy állandóan azt fogod figyelni, hogy mennyi szempillát hagytál már el, akkor nem javasoljuk számodra a műszempillákat.

A saját szempillák megszenvedik

Sajnálatos módon a saját szempilláid megsínylik a műszempillák felragasztását, de ez zömében csak akkor fordul elő, ha nem szakember helyezi fel azokat. Ezen kívül akkor is megtörténhet, ha egy műszempillát nem egy saját pillára, hanem többre ragasztanak rá. A szemdörzsölés vagy a szempillagöndörítő gyakori használata is eredményezheti ezt.

Allergiaveszély

Noha viszonylag ritka, de valós kockázat az allergia kialakulása, aminek következtében begyulladhat, kivörösödhet, viszkethet és megduzzadhat a szemed. Ha ilyen tüneteket veszel észre magadon a ragasztó felkenése után, végeztess el egy allergiatesztet.