Menü

Újévi fogadalmak

Új év, új élet – plusz a hozzá szükséges eszközök és kellékek

Home » Szabadidő » Újévi fogadalmak - 12.2016

Az újévi fogadalom startlövés egy olyan futóversenyhez, amire soha nem kerül sor – véli egy svájci színész. Mi bebizonyítjuk az ellenkezőjét és elsprintelünk az új évbe.

BUCH TIPP Igyon többet

Legalább két litert, de ha sportol, akkor még többet – ez az alapszabály. A ­gyakorlatban hajlamosak vagyunk megfeledkezni erről. A frissítő italok, mint a­ Szentkirályi sportkupakos ásványvize is, kedvet csinálnak a folyamatos iváshoz, főleg, ha csak karnyújtásnyira teszi magától!

BUCH TIPP Bújjon össze többet

Az összebújás mindig, mindenkinek jólesik. Tehát fogjon egy-két plédet és párnát (mondjuk az IKEA kínálatából), aztán kuporodjanak oda együtt a kanapéra párjával. Egész biztos, hogy így többet fognak beszélgetni is egymással. Ez pedig átmelegíti a szíveket és persze a ­hideg lábakat is.

BUCH TIPP Utazzon gyakrabban

Az utazás szélesíti a látókörünket – különösen akkor, ha új úti célokat választunk. Ajánljuk például a Marco Polo sorozat részeit (Corvina Kiadó), amelyek bebizonyítják, hogy egy utazás értékét nem az időtartama adja, hanem az élmények.

BUCH TIPP Dekoráljon

Nem véletlen, hogy az ember akkor rendezi át a­ lakását, amikor a fejében káosz van. Miért ne? Így tiszta lappal indulunk, és nem csak vizuálisan. Végül is a régi dolgoktól jobb megszabadulni, az újakat pedig bele kell illesztenünk az életünkbe. Ez inspirál és felszabadít. Mutatós váza a H&M Home kínálatából.

BUCH TIPP Tegye jobbá a világot

Fenntartható életmód, jótékonykodás, szelektív hulladékgyűjtés: oly sok módja van, hogy a világot jobb hellyé tegyük. Kezdjük kicsiben. De kezdjük el. A ­szomszéd, aki a virágainkat locsolta, míg mi nyaraltunk, örülni fog egy köszönömnek, a nagyi boldog lesz, ha egy tea mellett elbeszélgetünk vele (teáskanna: Butlers). Szinte semmibe sem kerül, mégis mennyit ad.

BUCH TIPP Főzzön frisset

Érdemes a tűzhely mellett álldogálni, mert egészséges a végeredmény. A frissen elkészített ételek ráadásul változatosságot is nyújtanak, feltéve persze, hogy újítóan gondolkodunk és bátran kipróbálunk új összetevőket. Ezért ajánljuk a dmBio kínálatából a canihuát, azaz a bébiquinoát. Kezdődhet is a­ konyhai kísérletezés.

BUCH TIPP Szánjon több időt magára

Csak azok vannak harmóniában önmagukkal, akik tudatosan időt szakítanak magukra. Sajnos ezt a hétköznapokban gyakran nehéz megvalósítani. Használja az alverde ápoló olaját, amely bársonyossá és simává varázsolja a bőrét. Tipp: hetente egyszer szakítson egy órát magára, kapcsolja ki a telefont és élvezze a csendet.

BUCH TIPP Mozogjon többet a mindennapokban

Nem kell feltétlenül sportolnia. Válassza a lépcsőt a lift helyett, menjen kerékpárral a barátnőjéhez, sétáljon el reggel a pékségbe: legyen a­ mozgás a mindennapok része. A stílusos kiegészítők motiválnak, mint például ez a Zara hátizsák. Még akkor is, ha csak a dvd-ket viszi benne a filmnézős estére.

BUCH TIPP Kerülje el a stresszt

A kevesebb stressz valószínűleg sok ember újévi fogadalmai között szerepel idén is. Visszakapcsolni ugyan nem könnyű, de jó tervezéssel azért lehetséges. Ezért jegyezzen fel, rögzítsen minden ötletet, programot és határidőt, hogy ne feledkezzen meg róluk. Naptár: Zara Home.

BUCH TIPP Legyen környezetbarát

A fenntarthatóság a felesleges hulladék kiiktatásától a ­bio élelmiszerek fogyasztásán át az energiatakarékosságig sok mindent magába foglal. Ha lehet, 2017-ben vásároljon helyben, újrahasznosított anyagokból készült bútorokat, viseljen fair trade ruhadarabokat és használjon textiltáskákat a ­bevásárlásnál. Például az IKEA kínálatában minden egyes textília fenntartható forrásból származik.

 

Olvasson tovább: 5 tipp az újévi fogadalmak betartásához

Így tarthatja be

1. tipp: Maradjon realista. Ahogy a régi mondás is tartja, a jó dolgokhoz idő kell. Ne akarjon két hét alatt a lustaság hercegnőjéből maratonfutóvá válni. Adjon időt magának!

2. tipp: Ne akarjon egyszerre túl sokat. Ne öt világmegváltó tervet tűzzön ki egyszerre. Kezdje egy dologgal, aztán ha elérte, jöhet a következő, majd az azt követő…

3. tipp: Egyértelmű célokat fogalmazzon meg. A világos megfogalmazás segít a célok elérésében. Például a „pár kilót le fogok adni” helyett mondja azt: „márciusig két kilót kell fogynom”. Így nehezebb lesz kifogásokat gyártani.

4. tipp: Találja meg a motivációját. Miért is akarok leszokni a dohányzásról? Miért is kellene két kilót leadnom? Ha ezt tudja, könnyebb lesz elérni a célt. Továbbá: Ha van még valaki a környezetében, akinek azonos a célja, az remek motiváció tud lenni!

5. tipp: Büntetés helyett jutalmazás. Jutalmazza meg magát minden részeredménynél, hiszen jó úton halat, ráadásul így fenn tudja tartani a motiváltságát.

Vissza az oldal tetejére
ÉrtemTovábbi információk