Menü

Tökéletes lakkozás 4 lépésben

Így nem fog lepattogni a lakk!

Home » Szépség » Tökéletes lakkozás 4 lépésben - 08.2017

Sok nő lemondott már arról, hogy otthon is olyan tartós manikűrt tudjon készíteni magának, mint amiért a szalonokban vagyonokat elkérnek… Pedig ha betartjuk a lakkozás alapszabályait, akkor nemcsak 2-3 napig, hanem akár egy hétig is élvezhetjük a tökéletes végeredményt!

A lakkozás előkészületei

Az első és legfontosabb lépés, hogy előkészítsük körmeinket a lakkozásra, hiszen a végeredmény csak úgy lehet tartós és szép, ha az alapok megfelelőek. Ehhez ápoljuk rendszeresen körömápoló olajjal körmeinket. Reszeljük kívánt formájúra őket, majd körömbőr-eltávolítóval szabadítsuk fel körmünk azon részét, ahol túlnőtt a kutikula. Ha mindezzel megvagyunk, mossunk alaposan kezet, különösen ügyelve a köröm körüli bőrre, illetve a köröm alatti területre, majd töröljük szárazra ujjainkat.

FRISSEN LAKKOZVA: MŰVÉSZI KÖRÖMLAKKOZÁS

Körömlakkozás utáni szárítás

Alapozás

Az alaplakk több szempontból is nagyon fontos. Egyrészt ha sötét lakkal kívánjuk festeni a körmünket, akkor megvédi azt az elszíneződéstől, másrészt az alaplakkra sokkal egyenletesebben lehet lakkozni, illetve a tartósságot is növeli – tehát nagyon is megéri a plusz erőfeszítést! Mindegyik körmünket fessük át vele egy vékony rétegben.

A GÉLLAKKOZÁS BUKTATÓI

Színezés

Jön a manikűrözés szórakoztató része! Ha kiválasztottuk az ideális színt, két rétegben fessük ki vele a körmeinket. Amire figyeljünk, hogy vékony rétegben vigyük fel a lakkot, illetve kövessük a három csíkos szabályt. Hogy ez mit is jelent? Először húzzunk egy csíkot a körmünk közepére, majd az egyik oldalára, végül pedig a másikra. Így a legkevesebb erőfeszítéssel érhetünk el egyenletes eredményt. A második rétegnél is ugyanabban a sorrendben haladjunk, mint ahogy az elsőt felvittük.

Különböző színű körömlakkok

Fedés

A fedőlakk használatának is legalább annyi előnye van, mint az alaplakknak. Nemcsak a tartósságát növeli meg a manikűrnek, de a száradást is meggyorsítja. Elvégre kinek van kedve, illetve ideje órákig arra várni, hogy teljesen megszáradjon a lakkozás? Arról nem is beszélve, hogy milyen bosszantó tud lenni, ha reggel arra ébredünk, hogy a tökéletes körömlakkozásunkat az ágyneműnk textúrája díszíti?

alverde körömerősítő szérum
2in1 ápoló szérum körömre és körömbőrre, jojobagyöngyökkel. A koffein, csalánkivonat, alga és selyemprotein erősítik a körmöt. Az aloe vera intenzíven hidratál.
s.he körömbőr-eltávolító stift
Könnyű használni: vigye fel, hagyja hatni rövid ideig, majd a ceruza végével tolja vissza a bőrt. A mandula-, a jojoba- és kókuszolaj gondoskodik a puha körömbőrről, mialatt a körömvirág kifejti bőrnyugtató hatását.
trend IT UP Base & Protect tartós alapozó lakk, körömkeményítő hatású Hexa-3-hatóanyag komplexummal
Gondoskodik a körömlakk tartósságáról és védi a körmöket az elszíneződés ellen. Vigye fel egyszer a kezeletlen, természetes körmökre, hagyja megszáradni, majd lakkozza be a körmeit tetszés szerint. Vegán.
trend IT UP körömlakk Velvet Sensation, 030
A színes világ, Soft Touch Finish-sel. Vigye fel a lakkot két rétegben, fedőlakk használata nélkül, és lélegzetelállító Soft-Touch Finish lesz a végeredmény. Vegán.
trend IT UP Base fedőlakk ultra quick dry
Extrém gyorsan száradó fedőlakk, mely védőréteget képez a körmön, ezáltal megvédi a töredezéstől. Növeli a körömlakk tartósságát, és megakadályozza a körömlakk idő előtt lepattogzását. Vigye fel egy rétegben a megszáradt körömlakkra. Szükség esetén, néhány nap elteltével ismételje meg, a manikűr felfrissítése érdekében. Vegán.

Mentés

Mentés

Mentés

Vissza az oldal tetejére
ÉrtemTovábbi információk