Menü

5 hatékony trükk a sokáig puha és szőrtelen lábakért

Simán és selymesen

Home » Szépség » 5 hatékony trükk a sokáig puha és szőrtelen lábakért - 06.2019

Hurrá! Itt a színesen lebegő ruhácskák, vidám sortok és divatos fürdőruhák szezonja, az egyetlen dolog pedig, ami fejtörést okozhat a harisnyákat elhagyó, bronzos bőrt felvillantó nyári öltözködésben, az a puhán fénylő, selymes lábak mikéntje. Hogy idén minden a legsimábban sikerüljön, cikkünkben összeszedtünk öt biztos trükköt a szőrtelen lábak érdekében!

Kivárni a végét

A szőrtelenítés után is puha és egészséges bőr érdekében mindenek előtt fel kell lágyítanunk szőrszálainkat, megtisztítani, megpuhítani bőrünket. Ezt a legegyszerűbben – és a legkényeztetőbben is – egy jó hosszú, meleg zuhany alatt, vagy illatos fürdőben ücsörögve tehetjük meg, így panaszra semmi ok. Ha zuhany alatt borotváljuk lábainkat, a szőrtelenítéssel várjuk ki a zuhanyzás legvégét, hogy kellő időt adjunk a szőrszálak ellágyulásához, a bőr puhulásához és a pórusok kitágulásához – így lesz a legsimább a borotválás eredménye, mivel így tudjuk majd a bőrünkhöz lehető legközelebbi ponton elvágni a szőrszálakat. A legjobb, ha legalább 3-4 percet adunk bőrünknek a meleg víz alatt, mielőtt neki kezdenénk a folyamatnak!

ÍGY ÁPOLJA LÁBÁT OTTHON!

Bőrradír bármiből

A tökéletesen puha, szőrbenövésektől mentes lábak érdekében elengedhetetlen a bőrradírozás. Ezért, amikor kellően felpuhult bőrünk, nyúljunk kedvenc bőrradírozó készítményünk vagy házi kotyvalékunk után, és bátran használjuk azt – nyáron a fokozott izzadás és a több szennyeződés miatt amúgy is ajánlott gyakrabban radírozni, mint az év többi részében. Legegyszerűbb házi bőrradírként használhatunk szódabikarbónát, vagy kávézacc és olívaolaj-, esetleg egy kis cukor és citromlé keverékét is. A körkörös mozdulatokkal való, alapos radírozás után jól öblítsük le lábainkat, nem szerencsés, ha szőrtelenítéskor találkozunk az ottmaradt darabkákkal.

A tökéletes szőrtelenítéshez a legjobb minőségű termékek elengedhetetlenek.

 Csakis a legjobbat

Miután megfelelően előkészítettük bőrünket, jöhet maga a szőrtelenítés. Nagyon fontos, hogy jó minőségű eszközöket használjunk, különben minden fáradozásunk kárba veszett. Egy rozsdás borotva, vagy egy irritációt okozó gyantacsík könnyedén ronthatja el tökéletesre várt végeredményünket. Az igazán sima bőr érdekében használjunk legalább 3 pengével rendelkező borotvát, és nagy előny, ha hidratálócsíkot is találunk a fejen, hiszen ezzel már szőrtelenítés közben is nyugtathatjuk bőrünket. A borotvahabról vagy gélről, vagy a borotváláshoz használható olajról semmiképpen se feledkezzünk el, és ne is spóroljunk velük! Ezek biztosítják az utolsó, de szükséges lépést a minél simább borotváláshoz és az irritáció elkerüléséhez.

LÁBÁPOLÁS MAGASFOKON – ÍGY CSINÁLJA!

Másik út

Ha gyantázunk, vagy epilálunk, azt tegyük meg a zuhanyból kiszállva minél gyorsabban, hogy a fellágyult szőrszálak és a felpuhult bőr előnyeit kihasználhassuk! Ha a gyanta sokszor irritálta már bőrünket, próbáljunk ki cukorpasztás szőrtelenítő csíkokat, a cukorpaszta ugyanis kíméletesebb és hipoallergén anyag, amit még vízzel is könnyedén le tudunk majd mosni.

Élet a szőrtelenítés után

Miután lábaink gyönyörűen simák és szőrtelenek, már csak a puhaság és ápoltság feladatával állunk szemben. A legjobb, ha amint kilépünk a zuhanyból, már használjuk is kedvenc testápolónkat, vagy bőrápoló olajunkat, így még lágy bőrünk és kitágult pórusaink biztosítják, hogy minél több tápláló összetevő jut célba és hatékony lesz az utóápolás. Mivel nyár van, így semmiképpen se feledkezzünk el lábfejünk és sarkunk ápolásáról sem, és a gyönyörű szandál-élményért használjunk lábápoló maszkot, vagy hidratáló pakolást legalább hetente egyszer!

Vissza az oldal tetejére
ÉrtemTovábbi információk