Menü

Szépségtrendek, amelyeket ideje elfelejteni

Viszlát, sminkbakik!

Home » Szépség » Szépségtrendek, amelyeket ideje elfelejteni - 06.2017

Az Instagramnak és a YouTube-nak köszönhetően ma már bárki sminkmesternek érezheti magát. Persze a szépségtrendek, amelyek sok lájkot hoznak, nem feltétlenül előnyösek vagy hordhatóak, sőt: sokszor a bőrünknek sem tesznek jót!

Természetellenes szemöldök
A túl vékony és a túlságosan ívelt szemöldök utoljára a 2000-es évek elején volt divat, és reméljük, jó darabig nem is lesz trendi. A szemöldök úgy szép, ha természetes és sűrű, nem pedig úgy, ha rajzolt és mesterkélt!

Túlkontúrozott arc
A kontúrozási őrület akkor érte el a tetőfokát, amikor már arról is videók készültek, hogy kontúrozzuk a lábfejünket… Ez egyértelműen nevetséges, ahogy az is, ha valaki megpróbálja teljesen átalakítani arca felépítését a kontúrpalettákkal. A kontúrozás célja azonban nem ez, hanem az, hogy természetes szépségünkre ráerősítsünk egy kicsit. Hangsúlyozzuk: egy kicsit!

Vakító highlighter
A kevesebb highlighter több – szólhatna akár így is egy régi szépségmondás. Mert ahogy mindennel, a highlighterrel is érdemes csínján bánni. Persze csak abban az esetben, ha nem jelmezbálba készülünk és diszkógömbök szeretnénk lenni… Semmi sem néz ki természetellenesebben, mint az ezüst arccsont!

Hétköznapi tárgyak beépítése a sminkelési rutinba
Fogkevéfel megfésülni a szemöldökünket vagy melltartóbetéttel eldolgozni az alapozót lehetséges, de nem feltétlenül célszerű. A sminkecseteket és sminkszivacsokat kifejezetten úgy alakították ki, hogy a legszebb eredményt lehessen elérni velük – akkor meg minek kísérletezgetnénk mással?

Túlrúzsozott ajak
Elsőként is jegyezzük meg: Kylie Jenner már bevallotta, hogy feltöltette az ajkát. Szóval bármennyire is igyekszünk rúzzsal dúsítani az ajkunkat, a természetes száj nem lesz óriási egyetlen kontúrceruzától és rúzstól sem. Amit viszont elérünk vele: természetellenes bohócszájunk lesz.

A bőrünktől eltérő színű alapozó használata
Ha sminkelés után hat árnyalattal sötétebb a bőrünk, mint előtte volt, akkor ideje beszereznünk egy új alapozót! Talán az Instragamon több lájkot hoz az önjelölt beautyguruknak, ha természetes arcszínüket jóval sötétebb vagy jóval világosabb alapozóval és korrektorral fedik el, de a való életben ezt senki nem fogja díjazni. Látványosnak látványos, de garantáltan nem esztétikus.

Túl sok réteg – bármiből
100 réteg körömlakk, 100 réteg alapozó, 100 réteg matt ajakrúzs… végignéztük az összes videót, viszont most már mindenkit hidegen hagynak ezek az őrültségek. És amit még megtanultunk belőlük: ha túl sok réteget használunk bármelyik szépségtermékből, az eredmény csúnya és hordhatatlan lesz.

Túlkomplikált manikűr
Egyszínű körömlakk, különleges alkalmakkor maximum kétféle. Igen! Ennél színesebb viszont ne legyen a manikűrünk, ha csak nem akarunk középiskolás fruskának tűnni. Ugyanez a helyzet a bonyolult mintákkal is – teljesen felesleges vesződni velük!

Mentés

Vissza az oldal tetejére
ÉrtemTovábbi információk