Menü

Stílusos haj nyáron is

Íme, 3 copfviselet

Home » Szépség » Frizura » Stílusos haj nyáron is - 06.2020

Úszáshoz, biciklizéshez, táncoláshoz… A copfba kötött haj mindig jó ötlet, és nem utolsó sorban jól is néz ki.

A hagyományos lófarokba copfozott hajon kívül elmehetünk egészen a fodrászati magaslatokig. A következő néhány ötlet mindkettőhöz ad egy kis segítséget.

  1. Lófarok két változatban

Mindenkinek ismerős az a bizonyos „Bad Hair Day”, amikor sehogy sem áll a hajunk, vagy épp szomorúan lelapul, mert a hajmosásra már nem jutott időnk. Ilyenkor a kedvenc titkos fegyverünk, hogy az ujjainkkal vagy egy fésűvel összefogjuk a hajunkat hátra, átkötjük egy hajgumival és kész is a klasszikus copf. Hoztunk két tippet, hogyan tehetjük ezt egy kicsit stílusosabbá.

Egyszerű és elegáns: Válasszuk el a hajunkat középen vagy féloldalasan, majd fogjuk össze a tarkónkon egy szoros copfban. Egy kis hajhabbal fokozhatjuk a tükörsima hatást, ha pedig egy mutatós hajgumit használunk, akkor a klasszikus copf buli-változatát kapjuk.

Magas copf egy kis volumennel: Tartással teli, dús copfra vágysz? Ma már ehhez is találhatunk segédeszközöket, melyek segítik megemelni és teltebbé varázsolni a klasszikus hajviseletet. Az úgynevezett „pony puffin” egy átlátszó, kb. kávékapszula nagyságú szilikon, amit be kell építenünk a copfunkba, mely ettől nagyobbnak és dúsabbnak fog tűnni.

HAJÁPOLÁSI MÍTOSZOK: IGAZAK VAGY SEM?

A copfba kötött haj izgalmassá tehető egy-két trükkel

 

  1. Hagyományos vagy parketta fonás

A fonott haj szuper nyári hajviselet. Hordhatjuk két copfban, az összefogott hajunkat befonva, vagy parkettafonásban is, mindenképp az egyik legjobb megoldás, ha a hajmosásra már nem jutott idő. Ha fonott hajra vágyunk, kifejezetten ajánlott nem frissen mosott hajjal neki vágni, mert akkor sokkal jobban csúszik a haj, és nehezebb vele dolgozni.

A hagyományos hárman fonáson kívül kísérletezhetünk a parketta hajfonással. Ennek is számtalan változata létezik. Egy kis türelmet igényel ezek gyakorlása, de ha egyszer ráérzünk, nagyon sok új izgalmas hajviseletet fogunk tudni magunknak elkészíteni.

TÖBB TARTÁS

  1. Játékos megoldások

Mindig is szerettél volna egy szokatlan frizurát kipróbálni? Akkor szerezz be néhány hajgumit, fogj össze először egy kevés hajat a tarkódon lófarokba, majd haladj lefelé fokozatosan és külön-külön copfozd össze őket tetszőleges sűrűségben. Lazíts rajtuk egy kicsit az ujjaiddal, így úgy fognak kinézni mintha buborékok lennének.

Egy másik tuti látványos tipp a csavart fonás. Ehhez fésüld oldalra a hajadat, és válaszd két egyenlő részre. Csavard a két tincset kifelé, majd emeld át őket egymáson, és ismét sodord meg őket. Így kell haladni egészen a hajvégekig, a végén pedig gumizd össze, hogy ne essen szét. A csavart fonás akkor szép, ha nem túl szoros, így a végén lazítsunk rajta egy kicsit.

További cikkek a témában:

Vissza az oldal tetejére
ÉrtemTovábbi információk