Menü

6 szuper egyszerű konty, amit magunk is elkészíthetünk

Gyorsan, könnyen, szépet

Home » Szépség » Frizura » 6 szuper egyszerű konty, amit magunk is elkészíthetünk - 10.2019

Ha unjuk, hogy minden nap leengedjük a hajunk, és a legfőbb változatosságot a copf jelenti, akkor ideje elsajátítani egy szuper laza vagy éppen elegáns konty elkészítését. A következő kontytippekkel akár minden nap olyan frizuránk lehet, mintha most léptünk volna ki a fodrász szalonból.

Egyszerű, laza konty

Ez a konty laza eleganciát kölcsönöz viselőjének, miközben 5 perc alatt elkészíthető. Készítsünk a tarkónk alsó részére egy copfot, különítsünk el egy tincset – ezzel fogjuk majd körbetekerni a kontyunkat –, a többi részt pedig hajtsuk vissza a gumi alá és tűzzük meg (akár még egy gumival is rögzíthetjük vagy csatokat is használhatunk hozzá). Ezután már csak annyi a dolgunk, hogy kicsit kihúzogatjuk a tincseket, hogy kellően laza és szexi legyen a konty.

A lazán feltekert konty a tarkónál finom eleganciát tükröz.

 

HOSSZÚ, EGÉSZSÉGES HAJRA VÁGYIK? TÁPLÁLKOZZON ÍGY!

Oldalra tűzött konty

Tulajdonképpen a fenti konty elkészítésének menetét követjük ennél a frizuránál is, annyi különbséggel, hogy a copfot és a kontyot a fejünk egyik oldalán helyezzük el, nem középen.

A tarkónál oldalra tűzött konty igazán elegáns megjelenést kölcsönöz.

 

Laza konty szalaggal

A fenti módszerrel készített kontyokat még szofisztikáltabbá tehetjük, ha szalaggal körbetekerjük és abból alul masnit formázunk, vagy ha a copfból fonatot készítünk és úgy tekerjük kontyba. A lófarkat két részre osztjuk és a szalag lesz a fonat harmadik része, ezeket fonjuk össze, majd rögzítjük.

A szalaggal elkészített laza konty igazán szofisztikált, elegáns és stílusos frizurát nyújt.

 

Fonott konty

Egyszerű lófarokból fonást készítünk, feltekerjük és már kész is egy újabb csodás konty-variáció. Aki kicsit bohókásabb frizurát szeretne, rögtön kettőt is készíthet belőle!

 

A fonott konty elkészítése rendkívül egyszerű, akár bohém stílusban is.

A HAJTÖREDEZÉS MEGELŐZHETŐ!

Fordított fonatos konty

Amilyen látványos ez a frizura, olyan egyszerű elkészíteni. A szokásos módon készítsünk parketta fonást, csak most ne a fejtetőről, hanem a tarkónktól indítsuk. A legegyszerűbb, ha előre hajolva kifésüljük a hajunkat, és úgy kezdjük el a műveletet. Amikor a fonással eljutunk a fejtetőig (olyan magasságba, ahová szeretnénk, hogy a konty kerüljön), copfba fogjuk a hajunkat, és egy laza kontyot tekerünk köré. Néhány helyen megtűzzük, hogy ne csússzon szét, és már készen is vagyunk.

A fordított fonatos kontyhoz nincs másra szükség, csak egyszerű parketta fonásra.

 

Vissza az oldal tetejére
ÉrtemTovábbi információk