Menü

Sportok, melyeket a gyerekekkel együtt űzhetünk

Közös edzésre fel!

Home » Család » Gyereksarok » Sportok, melyeket a gyerekekkel együtt űzhetünk - 09.2019

A rendszeres sportolásnak rendkívül fontos szerepe van az egészségmegőrzésben, így nem lehet elég korán elkezdeni. Szülőként pedig még fontosabb, hogy példát mutassunk gyermekünknek, így ne csak egyedül, hanem vele együtt is mozogjunk. Erre pedig az alábbi sportok a legmegfelelőbbek.

  1. 1. Futás

Ahelyett, hogy akkor mennénk el futni, amikor már alszanak a gyerkőcök, inkább induljunk neki korábban, méghozzá együtt. Ha még picik, vagy esetleg nem rajonganak a futásért, akkor ők vegyék elő a biciklijüket, amíg mi felvesszük a futócipőnket. Míg ők kerékpározva teszik meg a távot, addig mi futva. Kisebb gyerekek esetén futhatunk akár babakocsival is, így nem csupán a saját, hanem kisbabánk egészségéért is teszünk valamit.

  1. Falmászás

Ez egy tökéletes program, ha a rossz idő miatt nem akarjuk kirángatni a gyerekeket kerékpározni, viszont a közös mozgásról sem akarunk lemondani. Rengeteg olyan terem létezik már, ahol falat mászhatunk. Különböző magasságú és nehézségű fal közül választhatunk, így a gyerekeink testi épségéért sem kell aggódnunk, továbbá minden fontos infót elmondanak az ott dolgozók. Ezzel a programmal tuti, hogy jól lefárasztjuk a gyerekeket, hiszen rengeteget kell koncentrálniuk, továbbá a koordinációs képességüket és az ügyességüket is fejlesztik. Mi szülők pedig javítani tudunk az állóképességünkön, továbbá izmainkat is erősítjük.

6 ŐSZINTE TANÁCS ÚJDONSÜLT ANYUKÁKNAK

HA ISKOLÁBA MEGY A GYEREK

  1. Úszás

Az úszás egy szuper mozgásforma, hiszen az egész testünket át tudjuk vele mozgatni. Az összes izomcsoportot pedig úgy tudjuk megedzeni, hogy közben megkíméljük az ízületeinket. Természetesen fokozottan kell figyelnünk a gyermekeinkre, hiszen arról sosem szabad megfeledkeznünk, hogy a víz nagyon veszélyes tud lenni. Sose hagyjuk őket egyedül, akkor se, ha már nagyobbak.

  1. Görkorcsolyázás

A legtöbb gyerek imád görkorizni, így biztos, hogy nem kell őket rábeszélnünk a közös sportolásra, ha mi is felkapjuk a görkorcsolyánkat. A fékezés egy nagyon fontos része ennek a mozgásformának, így ezt ajánlott jól megtanítanunk a gyermekünknek. Természetesen a védőfelszerelésről se feledkezzünk meg: a sisak, a könyök-, a térd- és a csuklóvédők viselete fokozottan ajánlott. A görkorizás feszessé varázsolja a fenekünket, a combunkat, továbbá rengeteget javít az állóképességünkön és az egyensúlyérzékünkön.

  1. Lovaglás

Igazi lovas nemzet vagyunk, így ez a sport sem maradhat le a listáról. Ha gyermekünket érdekli a lovaglás, akkor használjuk ki az alkalmat, és járjunk el vele mi is. Üljünk lóra, és azonnal észre fogjuk venni, hogy milyen pozitív hatással van a hát- és a hasizmokra, továbbá megerősíti a gerincet, javít a tartásunkon és a koordinációs képességünkön is.

Vissza az oldal tetejére
ÉrtemTovábbi információk